Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği 75. Genel Kurulu Gerçekleşti

Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği 75. Genel Kurulu Gerçekleşti

Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği 75. Genel Kurulu Gerçekleşti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 75. Genel Kurulu 1-2 Mayıs 2019 tarihlerinde gerçekleşti. Genel kurula Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve çok sayıda bürokrat katılım sağladı. Genel kurulun ilk gününde TOBB delegelerinin 10 yılını doldurmuş olanlarına plaketleri takdim edildi. Ardından protokol stantları ziyaret etti.

Genel kurulun ilk gününde tüm oda ve borsaların yöresel ürünlerinin tanıtımını yaptığı stantlar açıldı. Stantları ziyaret eden Rıfat Hisarcıklıoğlu Orhangazi TSO standında da Orhangazi nin ürünlerinin tadına baktı. Ardında  tüm oda ve borsa başkanlarıyla yönetim kurulu üyeleri Anıtkabir ı ziyaret etti.

Genel kurulun ikinci gününde ise  Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu’nun Genel Kurula Sunulması, Müzakeresi ve Oylanması, Hesapları İnceleme Komisyonu, Bütçe sunumlarıyla gerçekleşti.

ORHANGAZİ TSO TOBB GENEL KURULUNA KATILDI.

Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı, Meclis Başkanımız Murat Öztürk Yönetim Kurulu Üyelerimiz Burak Tokuç, Mete Yüksel Çoklar, Genç Girişimciler Kurulu Başkanımız Musa Öztürk, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımız Seda Şentürk katılım sağladı. Stantımızda Gedelek turşusu, tursu suyu ve şıra misafirlere ikram edildi.

ERDOĞAN; SERBEST PİYASA EKONOMİSİ GELİŞECEK VE BÜYÜYECEKTİR

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 75.Genel Kurulu’na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada; “Türkiye, serbest piyasa ekonomisi ilkeleri çerçevesinde gelişecek ve büyüyecektir. Tekelleşmeye, çalışanın, üreticinin ve tüketicinin sömürülmesine elbette rıza göstermeyeceğiz ama her adımımızı da serbest piyasa kuralları içinde atacağız. Geçtiğimiz 17 yıldaki istikrar ve güven ikliminde gerçekleştirdiğimiz başarılar, bize önümüzdeki dönemde çok daha büyük başarılara imza atabileceğimize işaret ediyor. Hükûmet ve iş dünyası olarak, milletimizle birlikte geçtiğimiz 17 yılda yazdığımız büyük başarısı hikâyesini devam ettirmek bizlerin elindedir” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ülkenin yeniden popülist siyasetçiler, hesapsız kitapsız hareket eden yöneticiler, kifayetsiz muhterisler elinde istikrarsızlık batağına saplanmasına göz yumamayız” diye ekledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Tek vaatleri ülkemizi eskiye döndürmek olanların ne milletimize ne de sizlere verebileceği hiçbir şey yoktur. Biz ülkemizi eskiye döndürmeyi değil, 2023 hedeflerine ulaştırmayı planlıyoruz. Biz milletimizin talep ve beklentileri karşısında ne kadar hürmetkâr ve esneksek, ona yönelen saldırılar karşısında da o derece kararlı ve keskin duruş sahibiyiz. Türkiye’nin önünde, ülkelerin ancak yüzyılda bir elde edebilecekleri siyasi, jeostratejik ve ekonomik fırsatlar bulunduğunu çok iyi biliyoruz. Şayet bunları doğru şekilde değerlendiremezsek hem ecdadımıza, hem evlatlarımıza mahcup oluruz. Gece gündüz verdiğimiz mücadelenin asıl sebebi de işte budur” şeklinde konuştu.

ÜLKEMİZE İNANIR, MİLLETİMİZE GÜVENİRSEK, HEP BİRLİKTE KAZANIRIZ

“Türkiye, serbest piyasa ekonomisi ilkeleri çerçevesinde gelişecek ve büyüyecektir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Tekelleşmeye, çalışanın, üreticinin ve tüketicinin sömürülmesine elbette rıza göstermeyeceğiz ama her adımımızı da serbest piyasa kuralları içinde atacağız. Türkiye’nin zenginliğinin, özel sektörün güçlenmesinden geçtiği konusunda en küçük bir şüpheye sahip değiliz. Bunun için yapısal reformlara odaklanacak ve felaket tellallarının heveslerini kursaklarında bırakmayı sürdüreceğiz” dedi.

BİRLİĞİMİZİN EBEDİ GÜNDEMİ EKONOMİ OLSUN

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu yaptığı açılış konuşmasında “Bu tabloyla hepimiz iftihar edelim. Odalarımız-Borsalarımız adeta proje fabrikası haline geldi. Çalışıyor, üretiyor, şehirlerine yeni eserler kazandırıyor, üyelerimize daha çok hizmet sunuyorlar. Sadece yurt içinde değil, dışarda da bayrağımızı dalgalandırıyorlar. ICC’ de, CACCI’ de, dereceye giren, en iyi proje ödülleri kazanan, çok sayıda Oda-Borsamız ve kadın girişimcimiz var. Camiamızın ulaştığı bu seviye sizlerin eseri. Hepinizle ayrı ayrı iftihar ediyorum” dedi.

Hisarcıklıoğlu 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramını da kutlarken, “En kutsal kazanç, alın teri ile kazanılan, helal kazançtır. Ülkemiz için emek veren, çalışan, alın teri akıtan tüm emekçi kardeşlerimizin bayramını kutluyoruz” dedi. 1 Mayıs’ı kutlamak için Şanlıurfa’ya giderken geçirdikleri kaza sonucu vefat eden işçiler için de Allah’tan rahmet dileyen Hisarcıklıoğlu bu sene Genel Kurulun, Ramazan ayının hemen öncesine denk geldiğine dikkat çekerek, “Ramazan’ı, hem insanlık ve hem de İslam âleminde, son derece zor bir zamanda karşılayacağız. Zaman ne kadar zorlu olursa olsun, Ramazan ayı rahmet, bereket ve merhamet demektir. Ramazanımız mübarek olsun” ifadesini kullandı

TOBB EMEK VE ÜRETİMİN KALBİNİN ATTIĞI BİR PLATFORM

Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde düzenlenen Hizmet Şeref Belgesi Takdim Töreni'nde yaptığı konuşmada, iş dünyasının köklü çatısı altında 10'uncu, 20'nci ve 40'ıncı yıllarını tamamlayan TOBB delegelerine hizmet şeref belgesi takdimi vesilesiyle oda ve borsa camiasıyla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selam ve başarı dileklerini katılımcılara ileten Oktay, TOBB'un ülkede yatırımın, istihdamın, emek ve üretimin kalbinin attığı bir platform olduğunu söyledi.

Ekonomide hayata geçirdikleri reformların her zaman mutfağında yer alan TOBB'un ortak aklın gereğini yapmada önemli paydaşlardan biri olduğunu dile getiren Oktay, "2017 yılında TOBB öncülüğünde başlattığımız istihdam seferberliği bu iş birliğinin en somut tezahürüdür. İstihdam seferberliğiyle sizlerin gayretleri sonucunda 1 milyon ilave istihdam, iş, aş olanağı oluşturulmuştur. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde sizin gibi emeğin kıymetini bilen, iş imkânı sağlayan ve dayanışma örneği sergileyen bir birliğin temsilcileriyle birlikte olmayı ayrıca anlamlı buluyorum. TOBB ile yürüttüğümüz istihdam seferberliğinin 2,5 milyon yeni istihdam hedefiyle 2019'da da devam edeceğine inanarak tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum." diye konuştu.

YÜKSEK GELİRLİ ÜLKELER LİGİNE GİRECEĞİZ

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ise konuşmasında, ekonominin iş dünyasının omuzlarında yükseldiğini belirterek, "Bu nedenle sorunlara en iyi çözümleri iş dünyamızla güç birliği yaparak getireceğimize ve rekabet gücü daha yüksek, daha dayanıklı bir ekonomi ile yüksek gelirli ülkeler ligine yükseleceğimize inanıyorum." dedi.

Pekcan, ihracatçı sayısının artırılabilmesi amacıyla TOBB ile beraber 21 ilde 31 İhracat Destek Ofisi kurduklarını ve bunu 81 ile yayacaklarını belirtti. İhracat Destek Ofisleri çalışmaları hakkında bilgi veren Pekcan, herkesin bu ofislerden yararlanabileceğini söyledi. Bu dönemde 23 ilde istişare toplantısı düzenlediklerini kaydeden Pekcan, buralarda yaklaşık 27 bin esnaf ve 5 bin oda ve borsa temsilcisiyle bir araya geldiklerini söyledi.”

Genel kurulun ikinci gününde Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu’nun Genel Kurula Sunulması, Müzakeresi ve Oylanması, Hesapları İnceleme Komisyonu, Bütçe sunumlarıyla gerçekleşerek son buldu.