11. Meslek Grubu Üyelerimiz Toplantıda Buluştu

11. Meslek Grubu Üyelerimiz Toplantıda Buluştu

11. Meslek Grubu Üyelerimiz Toplantıda Buluştu

11. Meslek Grubu Üyelerimiz Toplantıda Buluştu

Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı, Meclis Başkanımız Murat Öztürk, Yönetim Kurulu Üyemiz Mete Yüksel Çoklar, Meclis üyelerimiz ve 11 meslek komitesi Başkanı Serhat Çakır'ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya sigortacılar katılım sağladı.

Toplantıda sektörün sorunları ve sektör temsilcilerinin talepleri dinlenildi. Gündem konularında Sigorta poliçelerinin kredi kartıyla yapılan işlemleri, sigortacılıkta Etik kurallar ve Sigorta sektörünün sorunları masaya yatırıldı.

Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı yaptığı açılış konuşmasında, oda olarak tüm sektörlerin sorunlarına Sektörel toplantılarda bir araya gelerek çözüm bulmaya çalışıyoruz. Bugün sizlerle burada bulunmaktan memnuniyet duyuyoruz. Özellikle meclis üyemiz ve 11 meslek grubumuzun meslek komite başkanı Serhat Çakır'a ve katılımlarınızdan dolayı sizlere de teşekkür ediyorum dedi.

Sigorta Yaptırılırken Poliçedeki Teminatlara Dikkat Edin.

Sigortacılık bilincinin tüm kamuoyunda artırılması için çalışmalar yapılmasını talep ettiler. Yapılan görüşmelerde, kesilen poliçeler için standart bir form yapısı oluşturulması görüşüldü, poliçe fiyatlandırmaları yapılırken teminatlara dikkat edilmesinin altı çizildi.

Kredi kartı ile yapılan işlemlerde kredi kartı sahibinin kayıtlı telefon numarasına onay SMS i gelmesi sağlanması konusunda konuyla ilgili gerekli mercilere yazı yazılması talebinde bulunuldu.

Fiyat odaklı yaklaşımların müşterilere zarar verdiğini dile getiren sektör temsilcileri özellikle satın aldıkları Sigorta hizmetinin neleri kapsadığı konusunda kişilerin dikkatli olması gerektiğini vurguladılar.

Özellikle kasko konusunda, hasar oluştuğunda müşterinin mağdur olduğunu ve bu durumun sigortacılara da zarar verdiğini belirtiler.

Bir başka konuda, hasarsızlık indirimleri kişinin kendisine ait olması gerekirken aracın niteliğine göre işlem yapıldığını, fakat bu durumun müşterileri zarara uğrattığını belirttiler.

Özellikle bölgemizde tarımsal faaliyette bulunan çiftçilerimizin Tarsim sigortalarında daha hassas davranmalarını tavsiye ettiler.

Ayrıca Sigortacılık konusunda okullarda da bilincin arttırılması ile ilgili çalışmalar yapılması gerektiğini ifade eden sektör temsilcileri gelecek kuşakların bilinçli hareket etmesi açısından son derece önemli olduğunu söylediler.

İlerleyen günlerde odada, Sigorta yaptırma bilincinin arttırılması, Poliçe okuma, sigortacılık etik kuralları, sigorta yaptırırken dikkat edilmesi gereken hususlar gibi konularda bir seminer düzenlenmesi konusunda mutabık kalındı.

Etik Kurallar Dâhilinde Rekabet Etmek İstiyoruz.

Etik kurallar dâhilinde rekabet edemediklerini ifade eden sektör temsilcileri, rekabetin gittikçe artması sebebiyle yakın zamanda birçok acentenin artık faaliyet gösteremeyeceğini ve kapanacağını belirtiyorlar. Özellikle poliçelerin Orhangazi’deki firmalardan kesilmesi konusunda hassas davranmalarının önemli olduğunu belirten firma yetkilileri, Sigorta Birlik merkezinin ekrana verdiği fiyatla sistemin uyguladığı fiyat farklılıkları sebebiyle sıkıntı yaşadıklarını belirttiler. İlçemizde Zorunlu deprem sigortası (DASK) uygulamasının metrekarelerin olması gerektiğinden çok çok daha aşağıda gösterilmesi sebebiyle etik açıdan sıkıntı yaratmaktadır.

Meclis Üyemiz ve 11. Meslek komite başkan yardımcımız Serhat Çakır “ Sektörümüzün tüm temsilcilerini, daha sonra yapacağımız toplantılarda da ağırlamak ve onlarında düşüncelerini dinlemek istiyoruz. Sektörümüz çeşitli sıkıntıları olan hizmet sektörü, bu toplantının sektörümüze fayda sağlayacağına inanıyorum. Özellikle, bugün burada dile getirilen konuların notlarını aldık. Bu konularda TOBB’a, Bankacılık düzenleme denetleme kuruluna ve Sigortacılar Birliğine iletilmesini gereken konuları Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası olarak ileteceğiz dedi.

Ayrıca sigorta poliçelerin yetkili acenteden kesilmelidir. Çantacı diye tabir edilen kişilerden kesilmemesi konusunda bilinçli hareket edilmeli ve sektörde denetimin yapılması sağlanmalıdır.

Toplantıya katılan sektör temsilcileri, toplantının devamının olmasını sektörümüz açısından önemli olduğunu düşünüyoruz diyerek yakın zamanda Sigortacılık bilgilendirme semineri yapılması konusunda odamızdan talepte bulundular ve toplantı dilek ve önerilerle sona erdi.