Dünya Çölleşme İle Mücadele Günü

17 Haziran 2019 Dünya Çölleşme ile Mücadele Günü(WDCD) Küresel Merasiminin ülkemiz evsahipliğinde farklı ülkelerden devlet başkanları, bakanlar, üst düzey bürokratlar ile yerli ve yabancı konukların katılımı ile gerçekleştirileceği ifade edilmektedir.

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden odamıza iletilen yazıda, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan aldıkları yazıya atfen,

Birleşmiş Milletler Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi'nin kabulünün 25. yılına tekabül eden merasim ile ilgili olarak iş ve işlemlerin diğer kamu kurum ve kuruluşları ile hızlı bir şekilde gerçekleşmesi için 2018/16 sayılı "Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü Cumhurbaşkanlığı Genelgesi"nin 27.12.2018 tarih ve 30638sayılı Resmi Gazete'de yayımlandığı hatırlatılmıştır.

Bakanlık, bu yıl yapılacak etkinliklerde çölleşmenin, arazi tahribatının ve kuraklığın olumsuz etkileri, doğuracağı sonuçlar ve felaketler konusunda toplumun bilgilendirilmesini ve farkındalık oluşturulmasını hedeflemektedir.

Bu kapsamda 17 Haziran Dünya Çölleşme ile Mücadele Günü'ne özel hazırlanmış logo ve afiş örneklerine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin resmi web sitesi'nde (www.tobb.org.tr) ana sayfada yer alan "TOBB Birimleri" başlığı altında "Avrupa Birliği Dairesi" linkinde bulunan "Genel Bilgilendirme" bölümünden ve ekten ulaşılabilir olup, aşağıda da yer almaktadır, tüm üyelerimize duyurulur.