Akreditasyon Belgemizi Yeniledik

Akreditasyon Belgemizi Yeniledik

Akreditasyon Belgemizi Yeniledik

TOBB İkiz Kuleler' de düzenlenen Akreditasyon Sertifika Töreni'ne katıldık. Yapılan akreditasyon denetimi sonrasında belgelerini yenileyen 103 oda borsa ile birlikte sertifikamızı aldık. Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı, Yönetim Kurulu üyelerimiz Burak Tokuç ve Enes Gören, Genel Sekreterimiz Gürol Erol, Kalite ve Akreditasyon Sorumlumuz Berrak Ordu’nun katıldığı tören Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın açılış konuşmalarıyla başladı.

TOBB Akreditasyon Kurulu Başkanı Faik Yavuz da dünyadaki tüm oda yapılarını inceleyerek akreditasyon sistemini Türkiye'ye getirdiklerini, hedeflerinin üyelerine birinci sınıf hizmet sağlamak olduğunu belirtti.

Akreditasyonun bunun en önemli adımları arasında yer aldığını dile getiren Yavuz, üyeler ve odalar arasında kurulan bağların gün geçtikçe kuvvetlendiğini söyledi.

 Yavuz, toplamda 269 oda ve borsanın akredite olduğunu, 365 oda ve borsayı akredite etmeyi hedeflediklerini bildirdi. 

 Oda ve borsalara Akreditasyon belgelerini teslim eden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, dijital dönüşümle daktilodan online belge veren sistemlere geçtiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, bugün itibariyle 17 farklı dilde hizmet verebildiklerini ifade etti.

Akreditasyon uygulamasıyla oda ve borsaların dünya standartlarına yükseldiklerini belgelediklerini belirten Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: "Bu belgeyi biz vermiyoruz. Belgeyi ben versem 365 oda ve borsaya akreditasyon belgesi veririm, seçimleri de garanti ederiz. Belgeleri bağımsız bir kurum veriyor. Yani iltimas, torpil burada işlemiyor. Tüm dünyaya bizim sistemi ihraç edecek konuma geldik. Mesela Türk Cumhuriyetlerinden, 57 İslam ülkesinden talepler var. Oda ve borsa sistemimizi öğrenmek istiyorlar. Hatta kanunlarını hazırlamamızı istiyorlar, onları da hazırlıyoruz. Kıskançlık yaparak bilgileri kendimize saklamıyoruz. Bilgi ve deneyimlerimizi onlarla da paylaşmaya başladık. Hatta bizim sistemimizi yürürlüğe koyan ülkeler oldu."

Hisarcıklıoğlu, geçen sene 115 oda ve borsada akreditasyon denetimleri yapıldığını, bunlardan 103'ünün belgelerini yenileyebildiğini bildirdi. Hisarcıklıoğlu, "Belgeyi aldık, iş bitti yok. Onlar da kendilerini yeniliyorlar." dedi.

Hizmet kalitesini daha da artırmak için üyelerin ve firmaların taleplerinin toplanmasına devam edilmesi gerektiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Bizden daha fazla nasıl hizmet bekliyorlar, bunu görmemiz lazım. Camiamıza yakışan kalitede ve aktif çalışan kurumlar olmamız lazım. Bu camiaya hizmet, esasında milli bir görev. İnşallah hep birlikte camiamızı ve ülkemizi daha ileri noktalara taşıyacağız." diye konuştu.

TOBB Akreditasyon Belgesi hakkında konuşan Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı “Belgemizi 3. kez almaktan dolayı çok memnunuz. Oda olarak kalite ve akreditasyonumuzun bir kez daha tescillenmesi oldukça onur verici. Emeği geçen Meclisimize, Yönetim Kurulumuza ve personelimize teşekkürlerim sunuyor, hayırlı olmasını diliyorum”. dedi.

Açılış konuşmalarının ardından tüm oda borsalara sertifikaları takdim edildi.

SERTİFİKA TÖRENİ