Emlakçılar Ve Galericiler İçin Bilgilendirme Semineri Gerçekleştiriyoruz

Emlakçılar Ve Galericiler İçin Bilgilendirme Semineri Gerçekleştiriyoruz

Emlakçılar Ve Galericiler İçin Bilgilendirme Semineri Gerçekleştiriyoruz

Emlakçıların Ve Galericilerin “Yetki Belgesi” Alması Şart!

Emlak Veya Taşıt Alım Satım İşini Yapan Veya Yapmayı Düşünen Tüm İlgilileri Bilgilendirme Seminerine Davet Ediyoruz.

Taşınmaz ticari (emlakçılık) ile İkinci el motorlu kara taşıtı alım ve satımlarının (galericilik) nasıl ve kimler tarafından yapılabileceğine dair yönetmeliklerle birlikte emlakçılara ve galericilere "yetki belgesi " zorunluluğu geldi.

 

Peki emlakçılık yetki belgesi nasıl alınır? Emlakçılık yetki belgesi için aranan şartlar neler? Galericiler için yetki belgesi nasıl alınır? İstenilen evraklar nelerdir? Başvurular nereye yapılır?

Tüm bu soruların cevabı 6 Şubat 2019 Çarşamba günü saat 17.45’ te Galericiler, 7 Şubat 2019 Perşembe günü saat 17.45 ‘te Emlakçılar için odamızda gerçekleştirileceğimiz seminerlerde anlatılacak.

Seminerlere yukarıda yazılı olan işleri herhangi bir şekilde yapan veya yapmak isteyen tüm ilgilileri davet ediyoruz.

 

Yetki Belgesi Şart Oldu!

Emlakçılık ile galericilik işlerinde yaşanan çok sayıda sorun ve bu kapsamda da yapılan şikâyetlerin artmasıyla birlikte, Bakanlık taşınmaz ticareti veya ikinci el araç alım satım işlemlerinde yaşanan sorunları gidermek adına çeşitli düzenlemelerin getirildiği “Taşınmaz Ticareti” yönetmeliği ve “İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti” hakkında yönetmelikleri çıkararak, piyasalara disiplin gelmesini sağladı.

Yönetmeliklerle birçok düzenleme getirilirken, hem taşınmaz ticareti işiyle uğraşanlara, hem ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapanlara “Yetki Belgesi” alma şartı getirildi.

 

Seminerlerde Tüm Detaylar Anlatılacak.

Ayrı günlerde düzenlenecek seminerlerde, emlakçılık ve galericilikte aranan şartlar, Yetki Belgesi almak için neler gerektiği, Yetki belgesi için gereken Mesleki yeterlilik belgesinin kimler tarafından alınması gerekeceği, personelin mesleki yeterlilik belgesi alması gerekecek mi? gibi daha birçok anlaşılamayan konuya açıklık getirilecek.

Konuyla ilgili tüm soruların cevapları, 6 Şubat 2019 Çarşamba günü saat 17.45 ‘te galericiler için gerçekleştirilecek “İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti’’ ile 7 Şubat 2019 Perşembe günü saat 17.45 ‘te emlakçılar için gerçekleştirilecek “Taşınmaz Ticareti” seminerlerinde konunun uzmanları tarafından cevaplanacak.