Döktaş’ın Gurur Gecesi

Döktaş’ın Gurur Gecesi

Döktaş’ın Gurur Gecesi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından bu yıl 45. kez düzenlenen Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla gerçekleştirildi. İş dünyasının gurur gecesinde 5 ayrı kategoride 59 ödül sahiplerini buldu.

BTSO Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Törenine, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ve Efkan Ala, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve çok sayıda bürokratların bulunduğu gecede Odamız adına Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bursa, çok hızlı büyüyen ve gelişen bir şehir. Bursa tarihi, doğası ve termal kaynaklarıyla turizm noktasında Türkiye’nin yüksek potansiyel taşıyan sayılı şehirleri arasında.” diye konuştu. Bakan Ersoy, Bursa’nın turizm açısından geleceği açık olan bir şehir olduğunu ifade ederek, “Bütün alt yapısı ve turizm için gerekli olan olanaklar Bursa’da müsait. Doğru planlamayla turizm alanındaki çalışmalara hız kazandırıp kentimizin bu alanda ilerlemesini sağlayabiliriz. Bu konuda gerekli azmi Bursa’da görüyorum. Bursa iş dünyamızın taleplerini yerine getireceğiz. Bursa Büyürse Türkiye Büyür. Herkes bu vizyonla çalışmaya devam ederse Türkiye çok hızlı büyüyecektir. Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni’nde ödül alanları tebrik ediyor, ülke ekonomisine sağladıkları katma değerden dolayı kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Orhangazi ‘nin İhracat Devi

Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı; “Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni’nde Odamız üyesi Orhangazi’nin İhracat devi olan Döktaş’ın yakaladığı ihracat başarısı her türlü övgüyü hak ediyor. Firmamızı ve temsilcilerini bir kez daha yürekten kutluyorum.” dedi.

 Törende ‘Gelir Vergisi’, ‘Kurumlar Vergisi’, ‘İhracat’, ‘Vergi Özel Ödülleri’ ve ‘Sektör Liderleri’ kategorilerinde 59 ödül sahiplerini buldu.

Türkiye’nin Lideri, Avrupa’nın 5. Büyük Döküm Tesisi olan Orhangazi TSO üyesi “DÖKTAŞ”, başta otomotiv olmak üzere tarım, iş makinaları, havacılık ve savunma sanayisinde önemli tedarikçilerden biri olarak faaliyet göstermektedir.

Otomotiv, ağır ve hafif ticari araçlar, iş ve tarım makinaları, makina imalatı sektörlerine pik, sfero, alüminyum döküm parça tedariğinde uzmanlaşmış olan Döktaş, pik ve sfero döküm üretiminde Türkiye’de 1. sırada yer almaktadır.

Başta Almanya olmak üzere ABD dahil çeşitli ülkelere ihraç eden Döktaş’ın müşterileri arasında Hidromek, Renault, Tofaş, Volvo, Scania, Daimler, Man, Iveco, Ford Otosan, Türk Traktör, Caterpiller gibi dünyanın önde gelen üreticileri bulunuyor.

Farklı lokasyonlarda olmak üzere toplam 2500 kişi çalıştıran DÖKTAŞ, odamızın, ilçemizin ve ülkemizin sayılı kuruluşlardan biri konumundadır.