Atık Yönetimi Online Başvuru Sistemi

Atık Yönetimi Online Başvuru Sistemi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, katı atık depolama sahaları için yapılan atık müracaatlarını dijital dünyaya taşıdı.

Sayın Üyemiz;

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü’ nün odamıza gönderdiği 02.11.2018 tarih ve 42819669-312.02.02 – E.198536 sayılı yazısına istinaden;

Bursa Büyükşehir Belediyesi, katı atık depolama sahaları için yapılan atık müracaatlarını dijital dünyaya taşıdı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Yenikent ve İnegöl Katı Atık Düzenli Depolama Sahalarına atık müracaatını online sistem ile gerçekleştirecek. Online Başvuru Sistemi öncesinde atık başvurularında ücrete tabi olan sanayi firmalarının, dilekçe ile atık başvurusunda bulunmasının ardından atık kabul süreci başlatılıyordu. Yetkili kişiler tarafından başvuruda yer alan bilgiler incelenerek resmi yazı ile olumlu ya da olumsuz olarak cevaplanmakta ve posta yolu ile başvuruyu yapan firmaya/vatandaşa gönderilmek suretiyle süreç tamamlanmaktaydı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı işbirliğinde oluşturulan Online başvuru sistemi ile atık başvurularının daha hızlı hale getirilerek hizmet kalitesinin arttırılması, insana dayalı hataların minimize edilerek yapılan tüm çalışmaların daha şeffaf bir şekilde yürütülebilmesi ve tüm kurumlarca takip edilebilmesi amaçlandı. 31 Ekim 2018 tarihinden itibaren Online Başvuru Sistemi başlarken, 01 Ocak 2019’a kadar tüm atık üreticilerinin sisteme atık müracaatında bulunmaları gerekiyor.

Online Başvuru Sistemi ile ilgili kullanma klavuzu ve detaylı bilgilere https://e-belediye.bursa.bel.tr/online/  web adresinde bulunan katı atık belgesi modülünü seçerek ulaşmak mümkün olacak.

İlgili Üyelerimize Önemle Duyurulur.

Konu ile ilgili Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından odamıza gönderilen yazı ekte olduğu gibidir.

Saygılarımızla.