YÖREX Yöresel Ürünler Fuarına Katıldık

YÖREX Yöresel Ürünler Fuarına Katıldık

YÖREX Yöresel Ürünler Fuarına Katıldık

Geçtiğimiz yıllarda katıldığımız Yöresel Ürünler Fuarına tekrar katılarak Orhangazi Gedelek Turşusunun tanıtımına katkı sağladık.

Fuara; Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı, Meclis Başkanımız Murat Öztürk, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Cem Kapitan, Yönetim Kurulu Sayman Üyemiz Hüseyin Sakallı, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Burak Tokuç, İslam Bektaş, Salih Yerli, Mete Yüksel Çoklar katıldı.

Fuarda, Orhangazi Gedelek Turşusu tanıtımı yapılırken, diğer yandan da Orhangazi’ li zeytin üreticisi üyelerimizin tanıtımlarının yapıldığı broşürler dağıttık.

Zengin Olmak İstiyorsanız Yöresel Ürünlerinize Sahip Çıkın, Markalaşın!

Antalya’da düzenlenen 9. Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’ te konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, coğrafi işaretli ürünlerin yüzde 40’ını oda-borsaların tescil ettirdiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, “Coğrafi işaret zenginlik demektir. Zengin Olmak İstiyorsanız Yöresel Ürünlerinize Sahip Çıkın, Markalaşın.

İlinizdeki, ilçenizdeki coğrafi işaretli ürünleri gün yüzüne çıkarın, sahip çıkın, bunları tescil ettirin. Çok şükür bugün geldiğimiz noktada, coğrafi işaretli ürünlerin % 40’ını, Oda-Borsalarımız tescil ettirdi. Oda-Borsalarımız tarafından tescil edilen ürün sayısı 150’yi geçti. Biz TOBB olarak coğrafi işaretli ürünlere her türlü desteği veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. YÖREX’e emek veren, alın teri döken herkesi yürekten kutluyorum” dedi.

Marka Değerlerimizle Yerimizi Aldık.

Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı, fuar açılışında yaptığı açıklamada, “Bu yıl 9’uncu kez düzenlenecek YÖREX’e 72 ilin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de yöresel ürünleriyle katılıyor. Başta TOBB olmak üzere, hemen tüm Oda Borsaların, kalkınma ajansı, Belediyeler ile birlikte 500’e yakın katılımcının yöresel ürünleriyle yer aldığı YÖREX’te bizlerde marka değerlerimizle yerimizi aldık.

Bu fuar, Orhangazi Gedelek Turşusu Coğrafi işaret tescil belgemizi aldıktan sonra katıldığımız ilk YÖREX yöresel ürünler fuarı. Bundan sonra bu ve buna benzer fuarlara da, turşu üreticimiz üyelerimizle birlikte, zeytin üreticisi üyelerimizi de tanıtmak üzere katılmaya devam edeceğimizi bildirmek istiyorum. Üyelerimize de yöremizin en güçlü tanıtım ürünleri olan yöresel lezzetleriyle bu türden fuar organizasyonlarında yer almalarını tavsiye ediyorum.” üyelerin fuarlarda yer almalarının önemine değinmiş oldu.

5 gün süreyle etkinliklerin düzenleneceği fuarda, Otel satın almacıların yanı sıra ulusal ve yerel market zincirlerinin satın almacılarının katılımıyla ikili görüşmelerin yapılacağı YÖREX’te, ayrıca çeşitli paneller düzenlenecek.