Ekonomimize Güvenimiz Tam!

Ekonomimize Güvenimiz Tam!

Ekonomimize Güvenimiz Tam!

Bursa ili ile ilçe ve oda borsaların katılımıyla düzenlenen ‘Ortak Akıl Buluşmaları’nın 16.’sı İnegöl’de gerçekleştirildi. Toplantıya Çevre oda ve borsaların Başkanları katıldı.

Ortak akıl toplantısı ile ilgili bir açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı: "İnegöl Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğiyle gerçekleştirilen ve dün akşam 16.sını gerçekleştirdiğimiz Ortak Akıl toplantısına katıldık. Ortak Aklın Gücüne inanıyoruz ve bu inançla Türkiye’nin ekonomik büyümesine Bursa ve İlçeleri olarak katkı sağlamaya devam edeceğiz" dedi.

Toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, bu toplantıların hedeflerine emin adımlarla yürüyen ve ortak taleplerini ahenk içinde dile getiren bir Bursa algısı oluşturduğunu söyledi.

Döviz merkezli ekonomik saldırılarla birlikte özel algı politikaları yürüten kriz çığırtkanlarına inat, yatırımdan, istihdamdan ve üretimden asla vazgeçmeyeceklerini dile getiren Başkan Burkay, “Türkiye’de yaşanan sert rüzgârlara rağmen yolumuzdan ve hedeflerimizden asla vazgeçmedik. Ülkemizin ve Bursa’mızın geleceğine en yüksek katkıyı sağlamayı sürdüreceğiz. Ekonomi yönetimimiz, finans ve bankacılık sektörleriyle birlikte reel sektörü de kapsayan düzenlemeleri hayata geçirmeyi sürdürüyor. Bununla birlikte iş dünyamızla istişare edilerek hazırlanan ve dengelenme, disiplin ve değişim kurgusuyla hazırlanan yeni ekonomi programından da umutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Kamu, özel sektör omuz omuza verip Türkiye’ye olan inancı diri tutarak, daha önceki kriz dönemlerinde olduğu gibi bu darboğazdan da güçlenerek çıkacak. Bunun da anahtarı milli ekonomi ve yerli üretimdir. Yenişehir’imizden Karacabey’imize, Orhangazi’mizden İnegöl’ümüze kadar tüm üretim merkezi ilçelerimizle beraber Bursa’yı ortak aklın gücüyle parlak bir geleceğe taşıyacağız. Bizler kendimize, kentimize, hükümetimize ve milletimize inanıyoruz, güveniyoruz.” diye konuştu.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı ise Türkiye’nin üretim ve ihracat merkezi Bursa’nın Türkiye’nin büyümesine büyük katkı sağladığını söyledi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın da Bursa ekonomisine yön veren önemli projelere imza attığını kaydeden Matlı, ortak akıl buluşmalarına liderlik eden BTSO’ya bu birlikteliği sağladığı için teşekkür etti.

Türkiye’nin ekonomik anlamda zorlu bir süreç yaşadığını kaydeden Matlı, bu dönemi el birliğiyle ve ortak akılla aşabileceklerini kaydetti. Özer Matlı, “Güçlü bir kentimiz var. Bu süreçte ülkemizin morale ihtiyacı da var. İş dünyası olarak ümidimizi asla kaybetmeyeceğiz. Ülkemizin ve kentimizin geleceği için çalışmaya devam edeceğiz. Bu zorlu süreci el birliğiyle aşacağımıza inanıyorum.” dedi.