KOBİ Destek Kredileri Belirlendi

KOBİ Destek Kredileri Belirlendi

KOBİ Destek Kredileri Belirlendi

İçinde bulunduğumuz ekonomik koşullarda ülke ekonomisinde önemli yer tutan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere daha önce 2016 yılında 5 milyar TL, 2018 yılı başında 7,5 milyar TL ile düşük faizli kredi imkanı oda ve borsaların destekleriyle tüm üyelerin kullanımına sunuldu. Mevcut ekonomik şartlar göz önüne alınarak Nefes Kredisi projesinin KOBİ Destek Kredisi adıyla tekrar başlatılmasına karar verildi.

Bu çerçevede KOBİ Destek Kredisi lansmanı 31 Ağustos 2018 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve banka genel müdürlerinin katılımıyla İstanbul’da gerçekleşti ve duyuruları detaylı şekilde yapılmaya başlandı.

Oda Üyelerimize Düşük Faizli Kredi İmkânı

TOBB’ un yanısıra, Odamızın yatırdığı vadeli mevduat hesapları karşılığında Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri KOBİ kredisinden daha fazla miktarda yararlanabilecekler. Oda üyeleri odadan alacakları KOBİ destek (nefes) kredisi içindir ibareli faaliyet belgesi ile Halkbanka’sı, Vakıfbank ve Türkiye İş Bankası Orhangazi Şubelerine başvurarak kredi talebinde bulunabilecekler.

Öte yandan, oda yönetim kurulunun yapmış olduğu istişareler sonucunda, odamızla birlikte aynı zamanda Bursa Ticaret Borsasına da kayıtlı olan ortak üyeler, tercih etmeleri halinde Bursa Ticaret Borsasının KOBİ destek kredilerinden Halkbanka’sı, Ziraat Bankası ve Türkiye İş Bankasına başvurarak yararlanabilecek.

Kullandırılacak kredi 6 ay anapara ödemesiz, 12 ay eşit taksitli geri ödemeli toplam 18 ay vadeli olmak üzere kullandırılabilecek.

KOBİ Destek Kredisi kapsamında oda üyelerimiz üst limiti 50.000 TL olmak üzere 18 ay vadeli krediyi faiz oranı aylık %1,85 olacak şekilde kullanabilecekler.

KOBİ Destek Kredisi Başvuru Şartları Nelerdir?

Konuyla ilgili olarak Orhangazi TSO tarafından yapılan açıklamada,

• Üyeler, bağlı oldukları Odadan “KOBİ Destek (Nefes) Kredisi” içindir ibareli faaliyet belgesi alarak, İlçemizdeki yer alan Halkbanka’sı, Vakıfbank ,Türkiye İş Bankası,Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası ve Ziraat Bankası şubelerine TOBB KOBİ Destek Kredisi başvurusu yapmaları gerektiği, bu aşamadan sonra ise bankaların, üyenin KOBİ Destek Kredisi başvurusunu Banka – Müşteri ilişkileri içerisinde, Kredi garanti fonu ile birlikte krediye uygunluğunun değerlendirilerek, kredi verileceğine vurgu yapıldı.

Devamında ise, değerlendirme süreci olumlu olarak tamamlanan üyelere KOBİ Destek Kredisi, başvuruda bulunduğu banka tarafından kullandırılacak denildi.

Bankalar tarafında KOBİ kredisi ile ilgili %0.3 Kredi Garanti Fonu kefalet ücreti kesintisi yapılacağı da açıklandı.