5.Orhangazi Gedelek Turşu Festivali Tamamlandı

5.Orhangazi Gedelek Turşu Festivali Tamamlandı

5.Orhangazi Gedelek Turşu Festivali Tamamlandı

Bu yıl beşincisi düzenlenen Gedelek Turşu Festivali Gedelek Mahallesinde başlayan Kortej yürüyüşü ve Protokol konuşmaları ile başladı. Bu yıl ki festivalin açılışına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sn. Rıfat Hisarcıklıoğlu, Bursa Vali Yardımcısı Ergün Güngör, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Yıldız, Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Çevre Oda ve Borsa Başkanları ile STK temsilcileri katıldı. Festival çok sayıda şehir dışından gelen misafire de ev sahipliği yaptı.

Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı yaptığı açıklamada; 5.Geleneksel Orhangazi Gedelek Turşu Festivalimizi tamamladık. Festivalimizin 2.günü konserler, yarışmalar ve çocuklar için hazırlanan çeşitli etkinliklerle devam etti. Festivalde stand açan tüm katılımcılara teşekkür belgelerimizi takdim ettik. Festivalimizin Turşumuzun, ilçemizin, ve Gedelek Mahallemizin tanıtımına çok büyük katkı sağlıyacaktır dedi.

TURŞUYA YAKIŞAN YEMEK YARIŞMASI YAPILDI

Festival kapsamında Turşuya Yakışan Yemek Yarışması yapıldı. 21 Yarışmacının katıldığı yemek yarışmasında dereceye girenler belli oldu. Yemek yarışması birincisi Pilavlı incik yemeği ile Hanife Şengül, ikinci Hamurlu İncik yemeği ile Gülşen Atalay, Teşrübe Yemeği ile Zeynep Atalay oldu. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Meclis Başkanımız Murat Öztürk, Belediye Başkan yardımcısı Necmettin Şahin ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

EN İYİ FOTOĞRAF SEÇİLDİ

5.Gedelek Turşu Festivali kapsamında Foto Maraton yarışması yapıldı. Çok sayıda yarışmacının 60 eserle katıldığı yarışmada birinciliği Cem Akçay, İkinciliği Bedirhan Birinci ve üçüncülüğü ise Feyza Bayram elde etti. Fotoğraf yarışmasının dereceye girenlerine ödülleri Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Meclis Başkanımız Murat Öztürk, Belediye Başkan yardımcısı Necmettin Şahin, Ziraat Odası Başkanı Hasan Cevizlidere ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

 

STANTLAR YARIŞTI

Festival alanında açılan stantların jüri üyeleri tarafından değerlendirildiği stant yarışmasında birinciliği Soral Turşuları, ikinciliği Onur Ece Turşuları, üçüncülüğü ise Doğan Turşuları elde etti. Yarışma sonunda dereceye giren stant sahiplerine ödülleri Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Meclis Başkanımız Murat Öztürk, Belediye Başkan yardımcısı Necmettin Şahin, Ziraat Odası Başkanı Hasan Cevizlidere ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

 

FESTİVAL EĞLENCELİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Programda çocuklara iki gün boyunca Karagöz-Hacıvat Gösterisi ve Sihirbaz gösterisi ile eğlendi.

Festivalin ilk gününde pop sanatçısı Berkay sahne aldı. Protokol üyeleri ve çok sayıda misafirin izlediği konserde yaklaşık 1,5 saat sahnede kalan Berkay sevilen şarkılar seslendirdi. Akşam saatlerinde ise Orhangazili ses sanatçısı Sibel ve Grup 88 Konseri ile tamamlandı. Sibel yaklaşık 1 saat süren konserde sevilen eserler seslendirdi.

Festivalin ikinci gününde ise Çalgıcı Mektebi sahne aldı. Katılımcılar tarafından ilgi ile takip edilen konserde grup sevilen parçaları seslendirdi.

 

GEDELEK TURŞU FESTİVALİ KAPANIŞ TÖRENİ VE STANTLARA TEŞEKKÜR BELGELERİNİN VERİLMESİ İLE TAMAMLANDI

Orhangazi Kaymakamlığı, Orhangazi Belediyesi ve Odamız organizasyonu ile bu yıl 5.si gerçekleştirilen Gedelek Turşu Festivali, ikinci günde konserler, çocuklar için gösteriler ve yerel sanatçıların gösterileri ile tamamlandı. Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Yönetim Kurulu Başkanımız Erol Hatırlı ve Gedelek Mahalle Muhtarı Mehmet Dönmez, festivalde stant açan tüm işletmeleri tek tek dolaşarak stant sahiplerine festivale katkılarından dolayı teşekkür belgelerini takdim etti.

Renkli görüntülere sahne olan Festival Ulusal ve Yerel bir çok yayın organında haberlere konuk oldu.