BMGK Irak Yaptırımlar Listesinin Güncellenmesi

İlgi: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 30.07.2018 tarih 11557 sayılı yazısı

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) alınan bir yazıda, Dışişleri Bakanlığı’nın yazısına atfen, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) 1518 (2003) sayılı kararı uyarınca faaliyet gösteren Irak Yaptırımlar Komitesi Başkanlığı tarafından Birleşmiş Milletler Nezdindeki Daimi Temsilciliklere ve Daimi Gözlemcilere gönderilen Nota’nın örneği hakkında bilgi sunulmaktadır.

Bu kapsamda, Nota’da, yaptırımlar listesinde yapılan son güncellemeyle 1483 (2003) BMGK kararının 19. ve 23. paragrafları çerçevesinde mal varlıkları dondurulan şahıslar ve kuruluşlar listesinde yer alan “Iraqi Life Insurance Company” ve “National Insurance Company” firmalarının 13 Temmuz 2018 tarihi itibariyle söz konusu yaptırım listesinden çıkarıldığı bildirilmektedir.

Bahse konu Nota örneğine, TOBB internet sayfası (www.tobb.org.tr) “Hizmetler” başlığı altındaki “Ülke Duyuruları/Irak” bölümünden ulaşılabilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.