İşletme Belirleme Komisyon Toplantısı Odamızda Gerçekleştirildi

İşletme Belirleme Komisyon Toplantısı Odamızda Gerçekleştirildi

Orhangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlattığı bir çalışma ile oluşturulan ‘İşletme Belirleme Komisyonu’ toplantısı Bugün Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odasından gerçekleştirildi. İşletmelerde staj imkanları, işletmelerin ve okulların staj konusunda işbirliği yaparak öğrencilere ve okul faaliyetlerine yardımcı olmasını amaçlayan çalışma için komisyon üyeleri ve Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri işletmeleri bir araya geldi.

Orhangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlattığı bir çalışma ile oluşturulan ‘İşletme Belirleme Komisyonu’ toplantısı 13 Haziran da odamızda gerçekleştirildi. İşletmelerde staj imkanları, işletmelerin ve okulların staj konusunda işbirliği yaparak öğrencilere ve okul faaliyetlerine yardımcı olmasını amaçlayan çalışma için komisyon üyeleri ve odamız üyeleri işletmeleri bir araya geldi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Karatosun bu önemli ve hassas konuda duyarlılık gösterip bizlere destek sağlayan Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası’na çok teşekkür ederim. Bugün işletmelerimiz ve okul temsilcilerimizle birlikte karşılıklı çözüm önerileri bulmak için buradayız dedi.

Meclis Başkanı Murat Öztürk Milli eğitim ilçe müdürlüğüne destek vermekten memnun olduklarını pek çok firmanın sıkıntısı olan ara eleman sıkıntısına çözüm getirebilecek çalışmaların içinde yer almaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Karatosun,Ara eleman sıkıntısı günümüzde pek çok işletmenin en büyük sorunlarından biri. Bunun için öncelikle milletçe zihinsel bir geri dönüşüm gerçekleştirmeliyiz. Akademik eğitim elbette çok önemli ancak geri kalanlar göz ardı edilmemelidir. Her anne baba çocuğu mühendis, doktor olmasını ister ama gerçekleri de görmezden gelerek hareket edersek 10 yıla kalmadan çok büyük ara eleman sıkıntısı yaşarız. Burada önemli olan öğrencilerimizi doğru yönlendirerek insan ve kaynak israfının önüne geçmek. Bu konuda sizlere de büyük görevler düşüyor. İyi bir teknisyen, vasat bir fakülte mezunundan, bir meslek lisesi mezunu, bir düz lise mezunundan meslek hayatında çok daha avantajlıdır. Bunun bilincinde olursak ilk adımı atmış oluruz dedi.

Öğrencilerin iyi yetiştirilmesi, istenilen seviyeye getirilmesi bilgi birikimi yaptığı iş açısından çok önemli, yaptığımız çalışmalar genel anlamda amacına uygun devam ediyor ancak çok daha verimli olabilmesi için yapılması gerekenler olduğu kanaatindeyiz.dedi.

Toplantıya katılan firmalarla okulların karşılıklı görüş alışverişinde bulunduğu toplantıda öğrencilerin istedikleri alana yönlendirilmesinin kendilerine aldıkları eğitime uygun bir işletme ya da bölümde staj yapmalarının önemli olduğunun altı çizildi. Büyük fabrikalar dışında küçük işletmelerinde daha fazla sayıda stajyer talebinin olduğu söylendi.

Okul yöneticilerinin gerekli notları aldığı firma talepleri ile ilgili çalışmalar başlatacaklarını söylediği toplantı karşılıklı görüşmelerin altından sona erdi.