Yapı Fuarını Ziyaret Ettik

Yapı Fuarını Ziyaret Ettik

Yapı Fuarını Ziyaret Ettik

İstanbul Yapı Fuarı ziyaretçilerine kapılarını açtı. Türkiye’de Yapı sektörünün bütün bileşenlerini bir araya getiren en büyük ve en önemli yapı fuarı olma özelliğini 1978’den bu yana sürdürmekte olan Uluslararası İstanbul Yapı Fuarı’nın 41. Si yine İstanbul TÜYAP’TA gerçekleştirildi.

Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından 90’ın üzerinde ünlü mimar, endüstri uzmanı ile liderleri aynı çatı altında toplayan organizasyon, Türkiye’nin ilk ihtisas fuarı. Bine yakın firmanın, yeni ve yenilikçi hizmetleri ile ürünlerini, 90 bini aşkın ziyaretçisiyle buluşturuyor. Fuarda ayrıca, her yıl olduğu gibi bu yıl da T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde, 50 ülkeden 150 satın alma yetkilisini katılımcılarla bir araya getiren yurtdışı alım heyetleri ikili iş görüşmeleri var.

Sektördeki tüm malzeme, inşaat ve mimarlığa dair mevcut konuların ve yeniliklerin tek bir çatı altında toplandığı fuarda, sektörün ihtiyacı olan tüm güncel bilgilerin edinileceği bir program ile fuar süresince 40’tan fazla etkinlik düzenlendi. 850 katılımcı markayla açılışı yapılan İstanbul Yapı Fuarı’nı Oda üyelerimiz her yıl olduğu gibi, bu yılda ziyaret etti.

Odamız, 12 Mayıs Cumartesi günü, üyelerinin İstanbul Yapı Fuarını ziyaret etmeleri amacıyla ücretsiz otobüs kaldırdı. Ziyaretlerini gerçekleştiren ilgili meslek gruplarında yer alan üyeler, sektörleri ile ilgili gelişmeleri yerinde inceleme fırsatı  buldukları  için çok memnun olduklarını ifade ettiler. 

Yapı sektörünün  Orhangazi temsilcileri, fuar gezisinden olumlu ve verimli düşüncelerle ayrıldı.

Oda üyeleri fuardaki  gelişmeleri  yerinde inceleyip, sektörle ilgili firmalarla bire bir görüşme yapma imkânı yakaladı. Yapı, İnşaat malzemeleri ve teknolojileri ile ilgili firmaların stantları gezildi.

Üyelerimizi Fuarlara Götürmeye Devam Ediyoruz.

Düzenlendiği ilk yıldan günümüze kadar geçen sürede sektör profesyonellerinin verdikleri destek ve katkıyla her yıl büyüyerek katılımcı ve ziyaretçi sayısını arttırmayı başarmış durumda olan Uluslararası İstanbul Yapı Fuarı 90.000 m2 alanda, 14 ayrı salonda, üretim alanlarına göre gruplanmış 1500 katılımcıyla gerçekleştiriliyor.

Fuarlardan sorumlu Yönetim Kurulu Üyelerimiz Burak Tokuç ve Salih Yerli yaptıkları açıklamada;“ Üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda, gerçekleştirdiğimiz Fuar ziyaretlerimizle, İlgili meslek gruplarımızı fuarlara ücretsiz götürerek, sektörleriyle ilgili bilgi almalarını ve yeni gelişmeleri yerinde takip etmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Her sene gerçekleştirdiğimiz gibi, bu yılda üyelerimizi fuara götürmeye devam ediyoruz. Üyelerimizden beklentimiz, fuarlara katılmaları ve dikkatlerini çeken, gitmek istedikleri fuarları Odamıza bildirmeleri. Bizler gelen tüm talepleri değerlendiriyor ve gelen talep doğrultusunda, odam imkânlarımız dâhilinde organizasyonları gerçekleştiriyoruz. Üyelerimizin taleplerini bekliyoruz. Son  yıllarda yüzlerce üyemizi fuarlara götürerek, rakipleriyle rekabet edebilir şekilde kendilerini donatabilecekleri bilgi ve fırsatı yakalamalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz diyerek yeni fuarlar için organizasyon yapılabileceğine işaret ettiler.

Sektör temsilcilerini,  yatırımcıları, yeni iş ve yatırım olanaklarını ve gelişen teknolojileri yerinde görebilme imkânını sunan İstanbul Yapı Fuarına, Odamızın inşaat, inşaat malzemeleri ve diğer yapı grubunda olan meslek grubu üyeleri katıldı.