Nefes Kredisi

Nefes Kredisi

TOBB öncülüğünde, Oda ve Borsaların katkılarıyla gerçekleştirilen yeni Nefes Kredisi için imzalar Başbakan Binali Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımlarıyla 31 Mart Cumartesi günü atıldı.

TOBB öncülüğünde, Oda ve Borsaların katkılarıyla gerçekleştirilen yeni Nefes Kredisi için imzalar Başbakan Binali Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımlarıyla 31 Mart Cumartesi günü  atıldı.

Nefes Kredisi’nde faizler aylık yüzde 0,99, yıllık yüzde 11,88 olarak belirlendi.

Kredi vadesi, ilk 6 ay geri ödemesiz, takip eden 12 ay eşit taksitli olmak üzere toplam 18 ay olacak.

Nefes Kredisi Başvuru Şartları Nelerdir?

Nefes Kredisi’nden faydalanabilmek için KOBİ statüsüne haiz olmak gerekmektedir. Nefes Kredisi’nden TOBB’a üye oda ve borsalara üye olan KOBİ’ler faydalanabilir. Başvuru esnasında ilgili odadan alınmış “Nefes Kredisi” ifadesi geçen belge talep edilecektir. Başvuru tarihi itibarıyla en az bir yıldır faaliyet gösteriyor olmak.

Aylık 0.99 faiz ve 18 ay vade imkânı ile verilecek krediye Ziraat Bankası, Denizbank, Halkbank, Vakıfbank, aracılık edecek. kredide limit 50 bin ila 200 bin lira olacak. 

Eczaneler, kooperatifler, döviz büfesi/bürosu, factoring şirketleri, emlakçılar, mali müşavirler Nefes Kredisi'nden faydalanamıyor.

Açıklama;

• Üyelerimiz Odamızdan “Nefes Kredisi Başvurusu” için faaliyet belgesi isteyecek.

• Aldığı faaliyet belgesi ile İlçemizdeki 4 bankanın şubelerine giderek TOBB Nefes Kredisi başvurusu yapacak. Bu bankalar , Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıfbank ve Denizbank.

• Bankalar, KOBİ’nin TOBB Nefes Kredisi başvurusunu alacak, KGF ile birlikte krediye uygunluğu değerlendirecek.

• Değerlendirme süreci olumlu sonuçlanırsa; bankalar, KOBİ’ye TOBB Nefes Kredisi kullandıracak.

Masraf en fazla 51 TL. Üyeler düşük faiz ve uzatılmış yeni vadenin yanı sıra düşük masraftan da yararlanacak.