Orhangazi Ticaretinde Yeni Dönem

Orhangazi Ticaretinde Yeni Dönem

Dünyada ve ülkemizde mobil uygulamalar ve e-ticaretin büyümesi ticarette yeni trendleri ortaya çıkarmaya başladı. Bunların en hızlısı da e-ticaret. İşte Bu noktada odamız, tüm üyelerinin birbirine teklif verip alabileceği “e-teklifim” mobil ve web uygulamasını devreye sokuyor.

E-Teklifim Mobil” Uygulamasını Hayata Geçiriyoruz

Dünyada ve ülkemizde mobil uygulamalar ve e-ticaretin büyümesi ticarette yeni trendleri ortaya çıkarmaya başladı. Bunların en hızlısı da e-ticaret. İşte Bu noktada odamız, tüm üyelerinin birbirine teklif verip alabileceği “e-teklifim” mobil ve web uygulamasını devreye sokuyoruz.

 

İlçemizin Ortak “E-Ticaret” havuzu.

 

Uzunca bir zamandır, İlçede yer alan Sanayicilerle tedarikçi olan üyelerinin ticaretlerini arttırmak üzere eğitim, seminer, web tabanlı “Ticaret Rehberi” , “Sanayicilerle satınalma toplantıları”  gibi çalışmalar yapmıştık. Tüm bu çalışmaların sonrasında artık sanayicilerin, KOBİ’lerin ve küçük ölçekli Oda üyelerinin giriş yaparak, birbirlerinden teklif isteyebileceği, teklif verebileceği, elektronik ortamda ilçemizin ortak “e-ticaret” havuzu olacak “E-teklifim” mobil uygulaması devreye alınacak.

 

İnternetin hayatımıza girmesiyle birlikte e-ticaret önemli pazar haline geldi. Artan akıllı telefon kullanımı sayesinde mobil, yeni nesil ticareti şekillendiren ana unsurlardan biri oldu ve gelinen noktada artık e-ticaret hacminin 17.5 Milyar TL ye ulaştığı 2017 yılında, e-ticaret işlemlerinin %47’si ise mobil cihazlardan yapılır hale geldi. Bu durum özellikle küçük ölçekli işletmeler için yeni müşteri ve pazarlara erişim fırsatları yarattı.

Orhangazi TSO, ‘dan Bir İlk Daha.

Bu veriler göz önünde bulundurduğunda odamız, yeni gelişmelere üyelerinin daha hızlı adaptasyon sağlaması ve etkili birer oyuncu olabilmeleri için çalışmalarını çağa ayak uydurarak tüm Türkiye’deki odaların yapmadığı bir ilki Orhangazi’den çıkacak bu önemli çalışmayı üyeleri için gerçekleştiriyor.

Uygulama hakkında üyelerine bilgilendirme yapmak üzere, tanıtım toplantısı gerçekleştireceğiz. Yarın saat 17.00’ de gerçekleştireceğimiz tanıtım toplantımıza tüm üyelerimizi davet ediyoruz.

Program Tüm Üyelerimizin Kullanabileceği Pratiklikte Yapıldı.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız ve Bilişim Komisyonu Üyemiz Sibel Binici “ Üyelerimizin kendi aralarında alışverişlerini gerçekleştirmeleri, ekonomik olarak gelişmeleri Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizlerin öncelikli hedeflerinden biridir.

Bu nedenlerle üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda çalışmalar başlatmıştık. İlk aşamada tüm üyelerimizin kendilerini ve ürünlerini sergileyebilecekleri www.otsoticaret.net isimli ticaret portalını hayata geçirdik.

Ardından İlçemizde bulunan sanayi kuruluşlarının satın alma yöneticilerinin ve ilçede yer alan tedarikçi üyelerimizle bire bir görüşme imkânı sağlanan ikili görüşmeler gerçekleştirdik.

Değerli üyelerimiz ile beraber, güzel bir ticari sinerji yakalanmış olduk ve toplantılar sonrasında çok değerli geri bildirimler aldık ve bu bilgiler ışığında ortaya çok güzel bir uygulama çıkardık.

Gerek sanayicilerimizin, gerek tedarikçi üyelerimizin son derece kolaylıkla satış veya satınalma yapabileceği “Satın Alma Platformu” olan “ E-Teklifim” isimli web ve mobil uygulamalarının yazılımlarını yaptırdık ve İnşallah Önümüzdeki Salı günü sizlerin kullanımına sunacağız. İlçe ekonomimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diyerek tüm üyeleri Odada gerçekleştirilecek tanıtım programına davet etti.

Yeni uygulamalar,  Google Play ve App Store Uygulamasını telefonlara indirerek ya da www.e-teklifim.net  adresinden giriş yaparak kullanılabilecek.

Tüm oda üyelerine açılacak olan kullanıcı isim ve şifreleri yakın zamanda üyelerle paylaşılacak.

27 Mart Salı günü saat 17:00’ de gerçekleştirecek tanıtım programına tüm üyelerimizi davet ediyoruz.