KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimimiz Başladı

Odamız ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği ile girişimci adaylarına yönelik düzenlenen ücretsiz girişimcilik eğitimi başladı.

29-20-31 Ocak-01 Şubat 2018 tarihleri arasında 4 gün 32 saat sürecek eğitimi başarıyla tamamlayanlara Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Sertifikası verilecek.

KOSGEB Girişimcilik desteklerinden yararlanmak için Orhangazi’de 58 kişi eğitim başvurusu yaptı. 26 Ocak 2018 Cuma günü yapılan mülakatlar sonucunda 30 girişimci eğitimi almaya hak kazandı.

Eğitmen Tufan Ata Türkyılmaz tarafından verilmeye başlanan girişimcilik eğitiminde,  kendi işini kurmak isteyen girişimci adaylarına, iş fikri geliştirmesinin öğretildiği derslerde, iş kurma süreçleri, pazar bulma, finansal planlama ve yönetim, üretim planı, insan kaynakları yönetimi, markalaşma ve marka yönetimi eğitimleri veriliyor.

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini Başarıyla Tamamlayanlara 50.000 TL hibe

Eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerlere, yapacakları iş için bir yılda toplam 50.000 TL hibe verilecek. Destek miktarlarına göre, işyeri açacak olan girişimcilerin harcadıkları masraflarının erkeklerde %60’ ı, bayan, engelli, şehit ve gazi yakınlarına ise % 80’ inin geri ödemesiz olacak şekilde destekleneceği belirtildi.

Ayrıca eğitimi tamamlayan girişimci makine ve teçhizat alımlarında 100.000 TL faizsiz kredi kullanma imkânını yakalıyor.

4 gün 32 saat sürecek Eğitimi başarıyla tamamlayan girişimciler Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Sertifikalarını alabilecekler.