Hibe Programları Semineri Yapıyoruz

Hibe Programları Semineri Yapıyoruz

Hibe Programları Semineri Yapıyoruz

Tarım, Hayvancılık, Kırsal Kalkınma Yatırımları İçin açılan Hibe Programları anlatılacak.

Bölgesel gelişmenin hızlandırılması, bölgenin rekabet edilebilirliğinin güçlendirilmesi ve bölgedeki iş gücünün iyileştirilmesi amacı taşıyan projeleri kabul eden Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 3. Başvuru Çağrı ilanına çıktı. 3. Başvuru Çağrı İlanlarının açılmasıyla birlikte odamız, Ziraat Odası, İlçe Tarım Müdürlüğünün organizasyonunda, TKDK Bursa İl Koordinatörlüğünce gerçekleştirilecek bilgilendirme semineri 22 Ocak Pazartesi günü saat 14:00 ‘de Odamızda gerçekleştirilecek. Programa tüm üyeleri, ilgili tarafları ve vatandaşları davet eden kurum yetkilileri, seminerin yatırım yapmak isteyenler için son derece önemli olduğunun altını çizdi.

Tarımsal İşletmeler ve Çiftlik Faaliyetleri ile İlgili Başvurular Kabul Edilecek

3. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında "Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar" ile "Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme" tedbirlerinden başvurular kabul edilecek. Özellikle Orhangazi’de daha çok yatırım alanı bulabilecek tedbirler detaylı bir şekilde anlatılacak.

Yatırımcılar İçin 251,9 Milyon Avro Destek Ayrıldı.

"Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar Tedbiri" ndeki süt, kırmızı et, kanatlı eti ve yumurta üretimi sektörlerine yönelik sunulacak projelerin toplam yatırım tutarının uygun harcama kalemleri için 164 milyon 706 bin avro destek bütçesi ayrıldı.

"Çiftlik Faaliyetlerinin Geliştirilmesi ve İş Geliştirme Tedbiri" ndeki bitkisel üretim, arıcılık üretimi, işlenmesi ve paketlenmesi, zanaatkarlık ve katma değerli ürün işletmeleri, kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları ile yenilenebilir enerji yatırımlarına yönelik sunulacak projelere ise 87 milyon 239 bin avro hibe sağlanacak.

Yatırımcıların Kaçırmaması Gereken Seminer 

Yatırımcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanacak mali desteğin kaynağı AB ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanıyla oluşturulan IPARD Programı fonundan oluşuyor. "Kamu kaynağı" olarak da adlandırılan bu destek tutarı geri ödemesiz olarak yatırımcılara kullandırılacak.

Verilecek desteklerle ilgili ayrıntılı bilgilerin verileceği ve soruların cevaplanacağı seminere yatırım yapmak isteyen tüm kesimler davet edildi. Seminer pazartesi günü saat 14:00’te odamız hizmet binasında gerçekleştirilecek.