İş Yerini Açmış Olan Girişimcilerin, KOSGEB Hibelerinden Yararlanması İçin Son Tarih 31 Aralık 2017

İş Yerini Açmış Olan Girişimcilerin, KOSGEB Hibelerinden Yararlanması İçin Son Tarih 31 Aralık 2017

Girişimcilere Önemli Uyarı! Orhangazi TSO tarafından bugüne kadar açılan birçok KOSGEB Girişimcilik Eğitimine Katılan pek çok girişimci adayları işyerlerini açmaya devam ediyor. Bu konuda, işyerini açmış olan girişimciler için son tarih 31 Aralık 2017.

Girişimcilere Önemli Uyarı!

Orhangazi TSO tarafından bugüne kadar açılan birçok KOSGEB Girişimcilik Eğitimine Katılan pek çok girişimci adayları işyerlerini açmaya devam ediyor. Bu konuda, işyerini açmış olan girişimciler için son tarih 31 Aralık 2017.

Buna göre, KOSGEB Uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamladıktan sonra işletmesini açıp, iş planlarını KOSGEB ‘e sunmamış olan girişimcilerin, KOSGEB projelerini 31 Aralık 2017 tarihine kadar KOSGEB e sunmaları gerektiği, aksi halde desteklerden faydalanamayacaklardır.

Girişimcilerin yapacakları işlemlerde ayrıca, 1 Ocak 2018 tarihi itibari ile işletmenizi açmadan proje çalışması yapılacak olup, projenizin kurul tarafından onaylanması halinde 180 (yüz seksen) gün içerisinde açılışlarınızı yaparak KOSGEB e kayıtlı bir işletme olarak; açılış masrafları,  makine ekipman desteği ve işletme giderleri desteğinden faydalanabilirsiniz. Makine ekipman alımlarının yapılarak oluşturulan ödeme talep formları ile birlikte bağlı olduğunuz KOSGEB müdürlüğüne başvurmaları gerektiğine de vurgu yapıldı.

KOSGEB 50 Bin TL Hibe, 100 Bin TL faizsiz kredi desteğinden faydalanmak için

-Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlamak,
-Sertifikayı aldıktan sonra işletmesini açmak/ işletmene açıldı ise 31.12.2017 tarihine kadar başvuru yapmak,
-Son 1 yıl içerisinde aynı NACE (Faaliyet Konusunda) işletmenin bulunmaması,
-Sertifika sahibinin en az %30 ortaklığının bulunması,
-Başka işletmelerde %50 den fazla ortaklığının bulunmaması,
-işletmenin en az 3 yıl açık kalması şartları aranır.

KOSGEB tarafından Girişimcilik destek programı kapsamında verilen destek tutarları şöyledir; 2 Bin TL açılış masrafları, 18 Bin TL Makine-Teçhizat, Ofis giderleri ve 30 Bin TL işletme giderleridir.

İşletme kuruluşundan itibaren 24 ay içerisinde alınacak makine teçhizat için 100 Bin TL faizsiz kredi desteği sağlanır. Bankadan alacağınız teminat mektubu ile KOSGEB’e sunacağınız teminat ile Bu destekten faydalanabilirsiniz.100 Bin TL Faizsiz Kredi desteği hibe değildir. Destekten yararlandıktan 30 ay sonra ödemeye başlayacağınız bu destek; işletmelerin kapasiteleri arttırmasında, ekipman alımında gibi konularda destek sağlamak amacıyla verilir.

Dolandırıcılara Dikkat

Ayrıca, "KOSGEB'in, KOBİ'lere ve girişimcilere ücretsiz ve aracısız olarak verdiği destek işlemlerini, çıkar sağlama peşinde olanlar 'iş takibi' adı altında para alarak yapmaktadır. İşletme sahiplerinin ve girişimcilerin bu konuda dikkatli olmaları, KOSGEB’in destek ve hizmetlerini kullanarak, çıkar sağlamak üzere girişimlerde bulunanlara itibar etmemeleri konusunda uyarıldı.