Yöneticiler için Liderlik Eğitimi Gerçekleştik

Odamız Genç  Girişimciler Kurulunun çalışmalarıyla, 26 Ağustos Cumartesi günü 09:30-17:00 saatleri arasında, Eğitmen- Yazar Hakan Okay tarafından “Yöneticiler için Liderlik”  konulu eğitim gerçekleştirdik.

Üniversitelerde eğitimler veren Okay’ın, Aynı zamanda yayınlanmış “İyi Satıcı Olmak”, “İyi Pazarlamacı Olmak”, “Nasıl Zengin Olamadım” ve “Helikopter Bakışı” isimlerinde dört kitabı bulunmaktadır.

İş Dünyasının, Gelecek odaklı yönetim ve organizasyon anlayışına sahip olmak, rekabet edebilecek güçte olmak, verimlilik, etkinlik ve hız gibi konularda başarı sağlayabilmesi için modern yönetim anlayışına sahip lider yöneticilere ihtiyacı vardır.

Bu nedenle, yöneticilerin liderlik vasıfları kazanması, yönetici ve iş görenler arasındaki iletişim engellerinin aşılmaya çalışılması, yöneticilerin empati yeteneklerinin arttırılabilmesi ve yöneticilerin olayları helikopter bakış açısıyla analiz edip değerlendirebilmeleri hedeflenmektedir.

Yönetici ve Lider Nasıl Olmalı?

Odamızda gerçekleştirilen eğitime, çok firma sahipleri ve kurumlarında yönetici pozisyonunda çalışan kişiler katıldı.

Hakan Okay ‘ın sunumuyla gerçekleştirilen eğitimin başlıkları şıu şekilde oldu; Yönetici nasıl olmalı veya nasıl olmamalı, Yöneticilerin Liderliğe ulaşabilmesindeki anahtar davranışlar, Kriz ortamında Yönetici Lider olup olmadığını nasıl ortaya çıkarabilir. Liderlik Yetkinlikleri – Farklı Yöneticiler, Farklı Sonuçlar, Yönetimde İlişkiler, Etkin İletişim Ve İletişim Yönetimi, Lideri Kim, Nasıl Görüyor?, X ve Y Kuşağını Birlikte Yönetmek, Etkin Liderlerle Krizi Aşmak, Liderin Başarısızlık Nedenleri gibi konular üzerinde  duran Okay, aktif bir eğitim programıyla katılımcılara Yönetici ve Lider kavramları üzerinden eğitimini tamamladı.