Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından odamıza gönderilen 26.07.2017 tarih ve 11706 sayılı yazısına istinaden,

Sayın Üyemiz;

İlgide kayıtlı yazıda; Avrupa Birliği'nin 1907/2006/EC sayılı Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlanması Tüzüğü'nü uyumlaştırmak amacıyla Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlanması Hakkında Yönetmelik (KKDİK Yönetmeliği)'in 23/06/2017 tarih ve 30105 sayılı Mükerrer Resmi Gazete'de yayımlandığı ifade edilmektedir.

Aynı ilgi yazıda, KKDİK Yönetmeliği'nin yayımlanmasıyla "Kimyasalların Envanteri ve Kontrolü Hakkında Yönetmelik"in 23 Haziran 2017 tarihinde yürürlükten kalktığı belirtilmektedir. Ayrıca, "Zararlı Madde ve Karışımların Kısıtlanması ve Yasaklanması Hakkında Yönetmelik"in 23 Aralık 2017 tarihinde ve "Zararlı Maddeler ve Karışımlara ilişkin Güvenlik Bilgi Formları Hakkında Yönetmelik'in de 31 Aralık 2023 tarihinde yürürlükten kalkacağı hatırlatılmaktadır.

Konu ile ilgili yazışma ekte sunulmuştur.

Üyelerimize önemle duyurulur.

Saygılarımızla...