İznik ‘teki Ortak Akıl Toplantısında Turizme Vurgu Yapıldı

İznik ‘teki Ortak Akıl Toplantısında Turizme Vurgu Yapıldı

İl ve İlçe Oda Borsaları arasındaki birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla BTSO’nun öncülüğünde gerçekleştirilen Ortak Akıl Toplantısı,  İznik TSO ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

İl ve İlçe Oda Borsaları arasındaki birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla BTSO’nun öncülüğünde gerçekleştirilen Ortak Akıl Toplantısı,  İznik TSO ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Yapılan Ortak Akıl Toplantısında İznik TSO ve BTSO tanıtım filmlerinin ardından İznik TSO başkanı Mahmut Dede’nin açılış konuşmaları sonrasında sırayla Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk’ un ardından BTSO Başkanı İbrahim Burkay söz aldı.

İbrahim Burkay, enerji maliyeti düşüşü,  emlak vergisi düşüşü, ticaret ve sanayisinin engellerinin kaldırılmasına yönelik birçok konunun bu Ortak Akıl toplantısından çıkan sonuçlarla bugün reform paketine gireceğini söyledi.

Bursa olarak verilen 80.000 yeni istihdam sözüne karşılık şimdiden 50.000 in yakalandığını belirten Burkay ayrıca, Bursa’nın ihracat oranlarının Türkiye ihracatının 2 katı olduğunu belirterek tüm katılanların ramazan ayını kutlayarak sözlerine son verdi.

Toplantıya, tüm oda ve borsa başkanlarıyla birlikte, İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan’da katıldı.

Ali Hamza Pehlivan, Sözlerine şehitlerimize rahmet dileyerek başladı. Akıllı insan aklını kullanır, daha akıllı olan başkasının da aklını kullanır.  Bu Ortak Akıl Toplantısında sizlerin bunu başardığını görüyorum. Herkesi tebrik ediyor bu birlikteliğin gelecekte ülkemize güç katacağına inanıyorum diyerek herkese teşekkürlerini sundu.

Oda ve borsa başkanlarının iyi dilek ve açılış konuşmalarının ardından oda başkanları fikirlerini beyan ettiler.

Efendioğlu; Havzamızı Turizme Açalım. Hedefimiz Turizm Olsun.

Yönetim Kurulu Başkanımız Ergün Efendioğlu, Hoşgörü ve paylaşmanın ayı olan Ramazan münasebetiyle bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz. İznik TSO Başkanımıza ev sahipliğinden ötürü teşekkürlerimi belirtiyorum. Değerli arkadaşlar, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Havzamız için önemli bulduğumuz Turizm hedeflerini önümüze koyup, bu çerçevede turizmimizin gelişmesi, bölgemizin tanıtılması için birçok projeyi zaman içinde hayata geçirdik. Havzamızın bu doğal, yıpranmamış haliyle tanıtılabileceği, bölgenin geliştirilebileceği en önemli girişimin Turizm olduğunu gördük.

Bakın kısaca söylemek istediğim şu, Orhangazi’de, İznik’te, Gemlik’ te kendini kanıtlamış ama tanıtılmamış, yatırımlara açılmamış, kıymetli bir değer var bu havzada. Turizm çeşitliliğinde, doğa turizm, tarih turizmi, spor turizmi, sağlık turizmi, daha nice turizm çeşitlilikleri yaşadığımız bu topraklarda.

Bu potansiyelin, akılcı kullanılmasıyla nerelere gelebileceğini hepimiz tahmin edebiliyoruz.

İstanbul’dan, Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu ile ortalama bir hızla 45 dakika sonra Orhangazi’de, Gemlik’te veya İznik’tesiniz.

Gelin hep birlikte, Orhangazi, İznik ve Gemlik ‘i havza olarak ele alarak, bu havzanın turizme açılmasını sağlayalım. Birlikte hareket ederek çalışmalarımızı başlatalım ve bundan sonraki hedefimiz turizm olsun dedi.

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa olarak bir turizm master planı oluşturmak üzere BEBKA’yı da yanımıza alarak çalışmalarımızı başlatmıştık. Orhangazi’nin bu talebi üzerine tüm ilçeleri kapsayacak şekilde genişletmeyi düşünüyoruz dedi.

Orhangazi Yeniköy Asil Çelik MYO’nu Bölge Üniversitesine Dönüştürelim.

Yönetim Kurulu Başkanımız Ergün Efendioğlu; Orhangazi, İznik ve Gemlik olarak birlikte hareket ederek, Orhangazi Yeniköy Asil Çelik MYO nun bölge üniversitesine dönüştürülmesi için girişimlerde bulunalım. Uludağ Üniversitesi rektörümüz,  İznik, Gemlik, Orhangazi bölge üniversitesi teklifimize sıcak bakacaktır. Eğer biz omuz omuza verirsek Asilçelik MYO’nun bölge üniversitesi olmasını sağlayabiliriz diyerek oda borsa başkanlarından destek istedi.

Gemlik TSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akıt ise, İlçelerimiz üniversitelere layık. Bölge Üniversitesi için çalışmalara memnuniyetle destek vereceklerini belirtti.

OSB konusunda söz alan Orhangazi TSO Meclis Başkanı Erol Hatırlı; Bölge açısından son derece önemli olan, Orhangazi Gıda İhtisas OSB nin geldiği son nokta hakkında bilgilendirme yaptı ve son aşamalara geldiğimiz şu günlerde, başta BTSO ve diğer oda ve borsaların desteğini beklediklerini ifade etti.

Oda ve borsaların önerileri ve taleplerinin belirtildiği toplantıda ayrıca, Gemlik Serbest Bölge, Antalya Yörex fuarı katılımı, coğrafi işaretli ürünlerin tanıtılması ve Urge projelerine ilçelerin de dâhil edilmesi gibi konularda istişare edilerek toplantıya son verildi.