Pozitif Düşünce Seminerini Gerçekleştirdik

Pozitif Düşünce Seminerini Gerçekleştirdik

Kadın Girişimciler Kurulumuzun çalışmalarıyla düzenlenen etkinlikte ünlü kişisel gelişim uzmanı Hakan Mengüç iş dünyasına “Pozitif Düşünme ve Stres Yönetimi” ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdi.

Kadın Girişimciler Kurulumuzun çalışmalarıyla düzenlenen etkinlikte ünlü kişisel gelişim uzmanı Hakan Mengüç iş dünyasına “Pozitif Düşünme ve Stres Yönetimi” ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdi.

Seminere Türkiye' nin kişisel gelişim ve koçluk alanında en çok okunan ve takip edilen yazarı Hakan Mengüç konuşmacı olarak katıldı.

Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımız Kıymet Aydın 'ın açılış konuşmalarıyla başlayan Stres yönetimi ve Pozitif düşünce semineri Kişisel gelişim uzmanı Hakan Mengüç ün ilgi gören semineriyle devam etti.

Hakan Mengüç; " Zihindeki endişe yaratan konuların,  sufizm ile insanın beyninde ve ruhunda içsel değişimlere sebep verdiğini göreceksiniz.

Dikene bakıp gülü, geceye bakıp gündüzü taahhül etmek gerekiyor derler, özellikle sakinleşmek için sabırda gerekiyor. Hiçbir zaman tevekkül etmekten vazgeçilmemesi gerektiğini ifade eden Mengüç, insanın herşeyi kontrol etmesi gerektiğini düşünmesi belli bir süre sonra o insanın psikolojisinde sıkıntılara yol açıyor. Bu nedenle tevekkül etmek insanın stres yönetiminde çok önemli bir etkisi olduğunu bilmesi gerekiyor dedi.

Youtube da kendi kanalımda çeşitli konular hakkında videolar paylaşıyorum izlemenizi tavsiye ediyorum dedi.

Huzuru Yakalamak için Birçok Değerimiz Var.

Hakan Mengüç, " Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli gibi bir çok Değerimiz var, onların yaşama dair yaptığı tüm saptamalar bizlere yol gösteriyor. Onlardan alacağımız çok fazla dersler var dedi. Ney üfleyerek katılımcılara farklı deneyimler yaşatan Hakan Mengüç, çeşitli nefes teknikleriyle dinleyicileri rahatlattı.

Oldukça bilgilendirici ve bir o kadar da eğlenceli geçen Seminerde,  'Beden dilimizi nasıl etkin kullanırız, Hayal gücümüzü nasıl kullanırız' 'stresten kurtulma yöntemleri ve pozitif düşünme' konuları hakkında da bilgiler aktaran Mengüç, ayrıca uygulamalı örneklerde gösterdi.

 

KGK Başkanımız Kıymet Aydın, " Daha huzurlu, rahat ve mutlu bir yaşam sürebilmemiz için bir farkındalık kazanmanın iş hayatına olumlu etkileri bilim insanları tarafından da kanıtlanmış gerçekliklerdir.Yoğun iş temposundan biraz olsun kurtulmak ve çalışma hayatımıza yenilenmiş olarak dönmek adına gerçekleştirdiğimiz seminerimize katılımlarından dolayı tüm katılımcılarımıza ve bize değerli bilgilerini aktaran Sayın Hakan Mengüç 'e teşekkürlerimizi sunuyorum dedi.

Seminer sonunda Hakan Mengüç'e, Meclis Başkanımız Erol Hatırlı ve KGK Başkanımız Kıymet Aydın turşu ve zeytinden oluşan hediye sepetini takdim etti. Ardından kokteyl ile seminer programı sona erdi.