Gıda İhtisas OSB için Yer Seçim Komisyonu Odamızda Toplandı

Gıda İhtisas OSB için Yer Seçim Komisyonu Odamızda Toplandı

Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Yer Seçim Komisyonu çalışmalarını yürütmek amacıyla Odamızda bir araya geldi.2014 yılından bu yana Odamız, Orhangazi Kaymakamlığı ve Orhangazi Belediyesi ile birlikte sürdürülen Gıda İhtisas OSB çalışmaları neticesinde, önemli bir sürece girildi. 

Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Yer Seçim Komisyonu çalışmalarını yürütmek amacıyla Odamızda bir araya geldi.

2014 yılından bu yana Odamız, Orhangazi Kaymakamlığı ve Orhangazi Belediyesi ile birlikte sürdürülen Gıda İhtisas OSB çalışmaları neticesinde, önemli bir sürece girildi. 

Yer Seçimi Komisyonunda, Maliye Bakanlığı Bursa Defterdarlığı Tespit Ve İmar Takip Koordinatörlüğü, Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Bursa Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Bursa Yenişehir Havalimanı Müdürlüğü Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü, Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda, Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü , Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Teiaş 2. Bölge Müdürlüğü, Orman Ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü İl. Bölge Müdürlüğü, Bursa Valiliği Yatırım İzleme Ve Koordinasyon Başkanlığı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Orhangazi Belediye Başkanlığı, Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü ‘nün yetkilileri yer aldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanımız Ergün Efendioğlu, “ Otoyolla birlikte bölgemiz arazilerinde belirli bir yapılaşma başladı, ilerleyen günlerde bu yatırımlar giderek artacak. Bu nedenle Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizlerin birinci amacı tarım arazilerin kullanılması yerine, oluşturulabilecek bir Sanayi Bölgesinde bu yatırımları bir araya getirmekti.  İkincisi ise kayıtdışı ve merdiven altı tesislerin modern şartlarda tesisleşmesi konularıydı. Bu amaçla Orhangazi Gıda İhtisas OSB konusunu geleceğimizin gençleri için çok önemli görüyoruz. Yasaların izin verdiği ölçüde yatırımların yapılması arzusundayız. Bu nedenle Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler kendimize öncelikli amaç olarak, bölgemizin güzelliklerini ve değerlerini korumak amacıyla, gelecek olan yatırımları Organize Sanayi Bölgesinde bir arada tutmayı hedefledik. İlçemiz açısından son derece önem arz eden bu konunun neticelenecek olmasından ötürü son derece mutluyuz.

Üyelerimizin, halkımızın, İlçemizin ve Ülkemizin hayrına olduğunu düşündüğümüz Orhangazi Gıda İhtisas OSB projesinin başarısında, sizlerin vereceği görüşlerin, en önemli katkıyı oluşturacağını da buradan belirtmek istiyor ve olumlu sonuçların çıkmasını umut ediyorum” dedi.

Gıda İhtisas Organize sanayi bölgesiyle ilgili yapılan çalışmalar sonucunda, bölgeyi incelemek üzere gelen heyet bahse konu arazide incelemeler yaptı.

Ardından Yer Seçimi Komisyonu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temsilcisince, Orhangazi Gıda İhtisas OSB alanı hakkında Yer Seçimi Komisyonuna bilgi verildi ve 1/25.000 ölçekli Eşik Analizi Haritası ve 1/5.000 ölçekli pafta incelendi.

 

Orhangazi Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesine Kavuşuyor.

Toplantıda incelenen alanın özellikleri ve yer seçimi komisyon toplantısına katılan kurum ve kuruluş temsilcilerinin bu alan hakkındaki görüşleri alındı.

Toplantıda kurumu adına nihai görüş bildiren kurum temsilcilerince Orhangazi Gıda İhtisas OSB kuruluş yeri olarak uygun görüldü.

Orhangazi Gıda İhtisas OSB için kurumlarının nihai görüşlerini içeren raporlarını bir ay içerisinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına iletecekler. Ardından Yer seçim komisyonunun vermiş olduğu raporlarla Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olumlu görüşü çıkması sonrasında, tescil işlemleri, Müteşebbis heyetin kurulması, kamulaştırma, resmi izinlerin alınması, altyapı hazırlığı, yer satışı işlemleri aşamalarıyla çalışmalar devam edecek.

Kapanış toplantısında Yer Seçim Komisyonuna çalışmalarından ötürü teşekkürlerini iletmek üzere kısa bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanımız Ergün Efendioğlu , İlçemizin geleceği açısından son derece önemli bir konu olan Orhangazi Gıda İhtisas OSB ile ilgili sonuçların olumlu sonuçlandığını görmek memnuniyet verici, ilçemiz adına uzun zamandır çalışmalarını sürdürdüğümüz Gıda İhtisas OSB’nin ilçemize faydalı olmasını temenni ediyorum, dedi.