ADR Çalışma Grubu Toplantısına Görüş Hk.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü’nden alman bir yazıda, ülkemizin Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşmasına (ADR) 22 Mart 2010 itibariyle Uluslararası Demiryolu Taşımacılığına ilişkin Yönetmelik (RID)'e ise 1 Haziran 1985 tarihinde taraf olduğu ve söz konusu anlaşmalar ile ilgili mevzuat çalışmalarının tamamlandığı belirtilmektedir.

Sayın Üyemiz;

TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) tarafından odamıza gönderilen 03.03.2017 tarih 3856 sayılı yazıya istinaden.

Aynı yazıda, ADR Anlaşmasının A ve B ekleri RID hükümlerinin uyumlaştırılması amacıyla Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu İç ulaştırma Komitesi tarafından 6 ayda bir RID/ADR/ADN Ortak Çalışma Grup toplantıları (WP.15/ac.1) toplantılarının düzenlendiği bildirilerek 13-17 mart 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan toplantıda görüşülmek üzere aşağıdaki konularda Birliğimizin görüşleri talep edilmektedir.

İlgili yazının tamamı ekte sunulmuş olup, Birliğimiz tarafından odamızın görüşleri talep edilmektedir.

Bilgilerinize önemle duyurulur.

Saygılarımızla...