Rusya'nun Belarus Sınırındaki Bazı Gümrük Bölgelerini Devreye Alması Hk.

Sayın Üyemiz;

TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) tarafından odamıza gönderilen 28.02.2017 tarih 3452 sayılı yazıya istinaden.

Rusya'nın Belarus sınırı üzerindeki bazı gümrük bölgelerini devreye alması hususunda Uluslararası Karayolu Taşımacıları Birliği (IRU) Moskova Birimi'nin bir açıklama metni gönderdiği vurgulanmıştır.Söz konusu metinde, üçüncü ülke vatandaşlarının Avrupa'dan Rusya'ya Belarus üzerinden transit geçişleri ile ilgili geçerli vir Rusya vizesi bulunsa dahi, bu bölge resmi sınır geçiş noktası olmamasından dolayı Rusya'ya geçişlerine izin verilmeyeceği duyrulmuştur.

İlgili üyelerimize önemlu duyrulur.

Saygılarımızla...

Not: Konu ile ilgili yazışmaları ekten indirebilirsiniz.