Turizm Çalıştayında Kapanış Sunumları Yapıldı

Turizm Çalıştayında Kapanış Sunumları Yapıldı

Orhangazi Turizm Değerlendirme Çalışmalarının ikinci ayağı olan, yapılan çalışmaların sunumlarının paylaşıldığı toplantı odamız toplantı salonunda gerçekleştirildi.

17 şubat Cuma günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katıldığı Orhangazi Vizyon Çalıştayı Turizm Değerlendirme Toplantısının sonuç sunumlarının yapıldığı ikinci bölümü gerçekleştirildi. Değerlendirme toplantısına, Orhangazi Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve Yönetim Kurulu Başkanımız Ergün Efendioğlu, ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşları ve basın mensupları katıldı.

Orhangazi Turizm Değerlendirme Çalışmalarının ikinci ayağı olan, yapılan çalışmaların sunumlarının paylaşıldığı toplantı odamız toplantı salonunda gerçekleştirildi. Çalıştayın Moderatörü Nizamettin Taylan Alkan’ ın koordinatörlüğünde, doğa turizmi, spor turizmi, kültür turizmi, tarih turizmi, termal turizmi ve ticari turizm alanı başlıklarıyla altı farklı komitenin görev aldığı çalıştayda ilçenin tüm varlıkları ve potansiyeli üzerinde çalışmalar yapıldı.

Yapılan toplantılarda Orhangazi’de turizmin gelişmesi  için neler yapılabilir? Su sporları, doğa sporları, kültür turizmi ve tarihi turizm alanlarında hangi projeler geliştirilebilir sorularına cevap arandı ve öneriler sunuldu. Çalıştay sonunda gruplar yaptıkları toplantı sonuçlarını sunumlarıyla anlattı.

Çalıştayda yer alan Ilıpınar Höyüğü, Yeniköy Belediye Binası, İznik gölü, Keramet Ilıcası, Gürle Dağı ve şelalesi, Orhangazi Tarihi hamamı ve çevre köylerimizdeki tarihi evler kısacası Orhangazi’nin tüm varlıklarının,  turizm açısından güçlü ve zayıf yanları, fırsatları ve önerileri üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda ortaya çıkan bilgileri, sunum haline getiren temsilciler, İlçenin turizm potansiyeliyle ilgili sunumlarını gerçekleştirdi.

Ayrıca sunumlarda özellikle Orhangazi’de hangi sporların yaygınlaştırılabileceğinin üzerinde duruldu. Özellikle göl sahil şeridi ve gürle dağında yapılmaya uygun olan trekking, yamaç paraşütü,havacılık ve su sporları için önerilerde bulunuldu.

Aynı zamanda katılımcılar, sanat evleri açılabileceği ve ilçemizde Ilıpınar höyüğü’nden çıkarılan tarihi eserlerin bir müze açılarak oraya aktarılabileceği, çok önemli sanatçıların ilçemizde yaşadığı, geçmişten günümüze kalan bir çok tarihi yapıların varlığı gibi konular üzerine fikirlerini açıkladı.

 Sonuç Bildirgesi Yayınlanacak.

Yönetim Kurulu Başkanımız Ergün Efendioğlu; “ İlçemizin gelecek vizyonu için son derece önemli olduğuna inandığımız, turizm çalıştayında, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Yapılan çalışmaların ardından Kaymakamlığımız, Belediyemiz ve Ticaret ve Sanayi Odası olarak elde edilen çalışmalar toparlanıp, hazırlanacak sonuç bildirgesini özellikle paylaşmamızı isteyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu ve kamuoyu ile paylaşacağız.

Bu çalışmalardan çıkan sonuçlar üzerine tekrar ilerleyen günlerde daha geniş kapsamlı bir çalışma yapmak üzere bir araya geleceğiz” dedi.

Sonuç toplantısı, toplantının Moderatörlüğünü yapan Nizamettin Taylan Alkan’ın konuşmalarıyla sona erdi.