Kurumsal Satış ve Pazarlama Teknikleri Eğitimleri Tamamlandı

Kurumsal Satış ve Pazarlama Teknikleri Eğitimleri Tamamlandı

Odamızın çalışmalarından biri olan, Sanayi kuruluşları ile küçük ve orta ölçekli işletmelerin bir araya getirilerek ticari faaliyetlerini arttırması ile ilgili çalışmaları devam ediyor.

Odamızın çalışmalarından biri olan, Sanayi kuruluşları ile küçük ve orta ölçekli işletmelerin bir araya getirilerek ticari faaliyetlerini arttırması ile ilgili çalışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz yıl aynı kapsamdaki proje, üyeler tarafından büyük ilgi görmüş, üyelerden gelen talepler üzerine bu yıl Proje Destek Ekibimizin çalışmalarıyla yeniden bir proje hazırlanarak, üyelerimizin kurumsallaşması ve kurumsal firmalara profesyonel olarak satışın nasıl yapılacağının anlatıldığı, BEBKA desteğiyle ikinci eğitimler planlandı ve plan çerçevesinde eğitimler 18-19 ve 20-21 Ocak 2017 tarihlerinde iki ayrı grup halinde düzenlendi.

Eğitimlere çeşitli sektörlerde yer alan firma yetkilileri ve çalışanları olmak üzere toplamda 25 kişi katılım sağladı. Satış ve Pazarlama Eğitmeni Hakan Ömer Gider tarafından verilen eğitimde, kurumsal satış ve pazarlama temel kavramları, kurumsal satış ve pazarlama stratejisinin nasıl oluşturulduğu, en son satış ve pazarlama yaklaşımları ve bunların nasıl kullanması gerektiği, iletişim de öne çıkan unsurların neler olduğu, kurumsal satış ve pazarlama hedeflerinin neler olduğunu, fabrikalara ürünün nasıl sunulması gerektiği ve ikna yöntemlerinin neler olabileceği gibi daha birçok konu anlatıldı. Eğitimi alan kişilere ilerleyen günlerde sertifikaları verilecek ve Sanayi kuruluşlarının satınlama yetkilileri ile bire bir yapacakları görüşmeler için planlanacak programlara dahil edilecekler.

Sanayici ve KOBİ Aynı Platformda Yer Alacak

Yönetim Kurulu Başkanımız Ergün Efendioğlu konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında;“ Sanayi kuruluşlarıyla ilçemizdeki Kobilerin daha fazla alışveriş yapabilmelerine olanak sağlamak amacıyla çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz. Yönetim kurulu olarak bizlerin amacı, ilçedeki ticaret erbabının yine üyemiz olan sanayi kuruluşlarına daha fazla satış ve bir birleriyle olan ticaretini arttırmak. Bu konuda özellikle sanayicilerimizin ve satın alma bölümlerinin de gösterilen bu çabayı görmeleri gerektiğine inanıyorum.  Ayrıca tüm oda üyelerimizin yaptığımız çalışmalara destek vererek, bu çalışmaların giderek büyümesine katkı sağlamalarını bekliyoruz” dedi.

Sözlerinin devamında ise Efendioğlu “bu projelerin sürdürülebilir olmasını sağlamak amacıyla, bir sonraki adımın, uygun olmaları halinde sanayi kuruluşlarındaki satın almalarla, sanayi kuruluşlarımızın talepleri doğrultusunda belirlenen sektörlerle eğitime katılanların ikili iş görüşmeleri üzerine program gerçekleştirmek istediklerini ” belirtti.

Eğitime katılan üyeler gerçekleştirilen eğitimden son derece memnun kaldıklarını ve pazarlama konusunda eksikliklerini tespit ettiklerini ve bu eksiklikleri gidererek çalışmalarına yeni bir vizyon getireceğini, bu eğitime katılarak bir sonraki aşama olan Sanayici satınalmalarla bire bir görüşme fırsatı da yakalamaları durumunda kendileri için çok önemli ve büyük bir ayrıcalık  olacağını ifade ettiler.