Kurumsal Satış ve Pazarlama Teknikleri Eğitimleri Başlıyor

Odamızın çalışmalarından biri olan, Sanayi kuruluşları ile küçük ve orta ölçekli işletmelerin bir araya getirilerek ticari faaliyetlerini arttırması ile ilgili çalışmaları devam ediyor. Geçtiğimiz yıl aynı kapsamdaki proje, üyeler tarafından büyük ilgi görmüş, üyelerden gelen talepler üzerine bu yıl Proje Destek Ekibimizin çalışmalarıyla yeniden bir proje hazırlanarak, ’’Üyelerimiz Kurumsallaşıyor, İstihdam Yaratıyor’’ isimli, BEBKA desteğiyle ikinci eğitimler planlanmıştır. Gelinen noktada eğitim alan belirli sektör temsilcileri ile sanayi kuruluşları arasında ikinci dönem ikili iş görüşmeleri gerçekleştirilecektir.

Üyelerimizle sanayicilerin bir araya getirilmesi konusunda ilk adımı, satın alma yöneticilerini ziyaret ederek gerçekleştirmişdik. Talepler doğrultusunda çalışmaların ilk adımı olan www.otsoticaret.net isimli ticaret rehberi kuruldu. Yaklaşık 3000 işletme buraya kaydedildi.

Ardından üyelerimize yönelik bir proje hazırlandı ve proje kapsamında satın alma, kurumsallaşma, e- ticaret, pazarlama gibi eğitimler düzenledik.

Sonrasında “Esnaf ve Sanayi Satın Alma Toplantıları” adıyla ikili iş görüşme mahiyetindeki satın alma toplantıları, sanayi kuruluşlarının satın alma yetkilileri ile gerçekleştirildik.

20 ‘ye Yakın Ticari Faaliyet Gerçekleştirildi

Bu yapılan toplantıları değerlendirmek üzere sanayi kuruluşlarının satın alma yöneticileriyle bir araya gelindi. Toplantıda bundan sonraki süreçte neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişi yapıldı. İkili satınalma görüşmeleri ve sonrasında gerçekleşen randevular neticesinde görüşmelere katılan firmaların 12 tanesi toplamda 20 ‘ye yakın ticari faaliyet gerçekleştirdi.

Çıkan olumlu sonuçlar neticesinde ‘’Üyelerimiz Kurumsallaşıyor, İstihdam Yaratıyor’’ isimli ikinci bir proje hazırladık.

Kurumsal Satış ve Pazarlama Teknikleri Eğitimleri Başlıyor

Çalışmalar neticesinde, satış ve pazarlama teknikleri konusunda uzman olan Satış ve pazarlama Eğitmeni Hakan Ömer Gider tarafından eğitimler verilecek. Eğitimlerde, İşletmelerin Kurumsallaşmaya giden yol haritalarının belirlenmesi, Profesyonel satış stratejileri, Müşteri ile doğru iletişim teknikleri, sanayi kuruluşlarına teklif verme yöntemleri vb. konuların yer aldığı, ticari kazancını arttırmayı hedefleyen üyelerimiz için önemli püf noktaları hakkında bilgiler verilecektir. Odanın seminer salonlarında gerçekleştirilecek olan eğitime tüm üyeler ve çalışanları katılabilir.

Eğitimler 18-19 Ocak ve 20-21 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek

Satış yapabilmek, teklif verebilmek için, daha kurumsal hareket etmenin inceliklerini öğrenecek olan katılımcılara 20 şer kişilik 2 ayrı grup olarak eğitim verilecek. İlk grup eğitim 18- 19 Ocak tarihlerinde tam gün olarak gerçekleşecek. 2. Grup eğitim ise 20-21 Ocak tarihlerinde yine tam gün olarak verilecek. Hakan Ömer Gider tarafından verilecek eğitimlerle, oda üyesi firmaların temsilcileri, kurumsal satın alma prosedürleri ile ilgili bilgiler alacaklar.

Bu Eğitime Tüm Oda Üyelerimizi Bekliyoruz.

Yönetim Kurulu Muhasip Üyemiz ve aynı zamanda Proje destek ekibi sorumlusu Mehmet Ercan, “ Sanayi kuruluşlarıyla ilçemizdeki Kobilerin daha fazla alışveriş yapabilmelerine olanak sağlamak amacıyla çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz.

Yönetim kurulu olarak bizlerin amacı, ilçedeki ticaret erbabının yine üyemiz olan sanayi kuruluşların daha fazla satış ve bir birleriyle olan ticaretini arttırmak. Bu konuda özellikle sanayicilerimizin ve satın alma bölümlerinin de gösterilen bu çabayı görmeleri gerektiğine inanıyorum.  Ayrıca tüm oda üyelerimizin yaptığımız çalışmalara destek vererek, bu çalışmaların giderek büyümesine katkı sağlamalarını bekliyoruz” dedi.

Sanayici ve KOBİ Aynı Platformda!

Sözlerinin devamında ise Ercan “bu projelerin sürdürülebilir olmasını sağlamak amacıyla, bir sonraki adımın, sanayi kuruluşlarındaki satın almalarla, sanayi kuruluşlarımızın talepleri doğrultusunda belirlenen sektörlerin ikili iş görüşmeleri gerçekleştirilebileceğinin bilinmesini istediğini” belirtti.

Alınan eğitimler sonucunda, Oda üyesi firmaların, mevcut pazardan alacağı payın büyümesini sağlayacağı gibi, yeni pazarlarda da söz sahibi konumuna gelmesini sağlaması hedefleniyor.

18-19-20-21 Ocak 2017 tarihlerinde iki gurup halinde ve tam gün olarak gerçekleştirilecek eğitimlere katılmak isteyen üyelerinin 0 224 573 81 69 numaralı telefondan kayıt yaptırabilirsiniz.