Mesleki Ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu İş Birliği Protokolü İmzalandı

Mesleki Ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu İş Birliği Protokolü İmzalandı

Ülkemizin her bakımdan kalkınmasında ve zenginleşmesinde, işsizliğin önlenmesinde, sosyal barışın ve adaletin tesis edilmesinde, küresel ölçekte rekabette mal ve hizmet üreten sektörlerin çok büyük katkıları bulunmaktadır.

Ülkemizin her bakımdan kalkınmasında ve zenginleşmesinde, işsizliğin önlenmesinde, sosyal barışın ve adaletin tesis edilmesinde, küresel ölçekte rekabette mal ve hizmet üreten sektörlerin çok büyük katkıları bulunmaktadır. Bu katkıları en üst düzeye çıkarmak için sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün mesleki ve teknik eğitim yolu ile yetiştirilmesi, bu amaçla kamu ve özel kurum ve kuruluşlarla, sektörle ve işgücü piyasası aktörleri ile etkili işbirliği yapılarak eğitim-istihdam ilişkisinin güçlendirilmesi kapsamında Bakanlıkça “Mesleki ve Teknik Okul Yönetim Kurulu” protokolleri başlatılmıştır.

Bu amaçla, Okul Sektör İşbirliği’nde Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün 2016/21 Nolu genelgesinde yer alan ‘Okul-Sektör işbirliğinde Mesleki ve Teknik Eğitim Okul yönetim kurulu (MTOYK) çalışmaları’ kapsamında Odamız ve Orhangazi İlçe Milli Eğitim arasında protokol imzalandı.

Protokol imza töreninde Yönetim Kurulu Başkanımız Ergün Efendioğlu, Yönetim Kurulu ve Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetim Kurulu üyelerimiz İslam Kurtiş ve Burak Tokuç, Yönetim Kurulu Üyemiz Sadettin Ünver ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin KARATOSUN beraberinde Şube Müdürü Cengiz TOSUN, Özel Büro Çalışanları Semih OMAÇ ve Cemal MARANGOZOĞLU hazır bulundu.

Gelişmiş ülke olmak için Mesleki ve Teknik eğitimi güçlü ülke olmalıyız.

İmza töreni öncesi konuşan Yönetim Kurulu Başkanımız Ergün Efendioğlu, “Eğitimin her şeyin üstünde olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle, geçtiğimiz yıllar içerisinde eğitime yönelik bilim şenliği, mesleki rehberlik, fabrika ziyaretleri, ar-ge araştırmaları vb. birçok faaliyetlerimiz ve katkılarımız oldu.

Özellikle büyüyen, gelişen ve ileri teknolojiye sahip bir ülke olmak istiyorsak, mesleki ve teknik eğitimini tamamlamış nitelikli insanlara ihtiyacımız var. Türkiye ve Orhangazi için mesleki ve teknik eğitim okullarının önemi tartışılmaz.

Bu nedenle, Odalar olarak bizlerin üyelerimizden gelen ve piyasa şartlarında yaşanan mesleki ve teknik eğitimde yaşanan ara eleman eksikliği konusunu her vesileyle TOBB ve ilgili yerlere ilettik. Bugün geldiğimiz noktada, TOBB’ nin de çalışmalarında yer aldığı ve büyük önem gösterdiği mesleki ve teknik okulların geliştirilmesine yönelik başlatılan “Yeni okul yönetim modeli” konseptiyle oluşturulan “Mesleki ve Teknik Okul Yönetim Kurulu” protokolünü bizlerde burada gönülden imzalıyoruz.

Hepimiz aynı gemideyiz

Oda olarak İş gücünün arttırılması, istihdama yönelik çalışmaların yapılması, mesleki eğitimin geliştirilmesine her zaman öncülük etmekteyiz. Mesleki ve Teknik eğitimde karşılaştığımız sorunlar gerek Sanayiciler olarak, gerek iş camiası olarak ve de gerekse Ülke olarak hepimizin sorunu, hepimiz aynı gemi içindeyiz. Bu sorunlara bir çözüm bulamazsak yakın gelecekte olumsuz sonuçlarını hepimiz göreceğiz. Bu bakımdan protokolümüzün ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” şeklinde görüşlerini belirtti.

 

%70 ‘ i iş bulmakta zorlanıyor!

Orhangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Karatosun; “İlçemizdeki Öğrencilerin %15’i Tıp, mühendislik, hukuk gibi bölümlere gidiyor, %15’i diğer üniversite bölümlerine. Kalan  %70’lik kısım ise kazanamıyor. Meslek ve Teknik liseye gitmeyen öğrenciler, üniversiteye de giremeyince işsizlik sorununu maalesef daha da ağır yaşıyorlar.

Velilerimizin de bu konuda bilinçli davranıp çocuklarının potansiyeline göre mesleki ve teknik eğitim liselerimize gönderebilirler. Zira iş camiamız bugün bu okullardan mezun olmuş meslek sahiplerini oldukça önemsiyor ve istihdam ediyor.

Bizler de Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, Orhangazi’de mesleki ve teknik eğitim almış nitelikli öğrencilerin yetiştirilmesi için toplumda yer alan, yerel idareler, meslek örgütleri, okullar, iş camiası ve diğer mesleki kurumların katılımlarıyla Bakanlık düzeyinde yürüttüğümüz proje için çalışmalar yapıyoruz ve bu gün bu çalışmalar kapsamında hayırlısıyla “Mesleki ve Teknik Okul Yönetim Kurulu” protokolünü Orhangazi TSO’ ile imzalıyoruz” dedi.

 Protokolde yer alan tüm kamu özel kesim tüm tarafların imzalarının tamamlanmasından sonra Başkanlığı İlçe Milli Eğitim müdürlüğünce yürütülecek “Mesleki ve Teknik Okul Yönetim Kurulu” önümüzdeki günlerde gerçekleştireceği toplantılarla çalışmalarına başlayacak.