Mesleki ve Teknik Okul Yönetim Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Sanayici ve diğer sektör temsilcilerinin nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla başlatılan “ yeni okul yönetim modeli “ kapsamında Odamızın da içerisinde yer aldığı “Mesleki ve Teknik Okul Yönetim Kurulu” Toplantısı Mesleki ve teknik Anadolu lisesinde gerçekleştirildi.

Toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Necmettin Şahin, MYO müdürü Doç. Dr. Birol Taş, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Karatosun,  Odamızdan  “Mesleki ve Teknik Okul Yönetim Kurulu” üyeleri olarak Yönetim Kurulu Üyeleri İslam Kurtiş ve Burak Tokuç ile sanayi kuruluşları, kurumlar ve okul yöneticileriyle, öğretmenleri katıldı.

Toplantıda, Açılış konuşmalarının ardından, “Mesleki ve Teknik Eğitimde Bursa Modeli” sunumu gerçekleştirildi. Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan İslam Kurtiş; “Sanayileşmenin ülkelerin gelişmesinin önünü açtığı bu yüzyıllarda, ülkemizin içerisinde bulunduğu en önemli sıkıntıların başında ileri teknoloji ürünler üretmek ve bu sanayi tesislerinde çalıştıracak yeterli ara eleman yani Mesleki ve teknik okul mezunu personel bulamamasıdır.

Büyük planlarla açılan ancak, içerisinde üretilecek ürünlere nitelik, değer katacak yetişmiş personel yetişmemiş olduğundan bu tür tesislerin atıl hale geldiğini ve ülke olarak katma değeri yüksek ürünleri üretemediğimiz hep birlikte gördük.

Bu kısırdöngüden kurtulabilmek amacıyla artık tüm kesimler olarak, mesleki ve teknik eğitime daha fazla önem göstererek, sanayicimize ve ülkemize daha fazla kalifiye eleman yetiştirilmesinden geçtiğinin farkındayız.” dedi.

Burak Tokuç ise;” Oda olarak farkında olduğumuz bu durum hakkında uzun zamandır Meslek Yüksek Okulumuzla Birlikte anketler, saha araştırmaları vb çalışmalar yaptık. Ancak bunların bir çatı altında toplanması ve ülke stratejik planlarıyla yürütülmesi gerektiğini gördük. Bu nedenle bugün burada, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan “yeni okul yönetimi modeli” kapsamında üyelerimize nitelikli eleman sağlanması amacıyla, İlçe milli eğitim müdürlüğü, yerel yönetim, mesleki ve teknik okul müdürleri, sektör ve kurum temsilcileriyle oluşturulmuş olan  “Mesleki ve Teknik Okul Yönetim Kurulu” olarak toplanmış bulunmaktayız.

Bu toplantılardan elde edeceğimiz sonuçlarla, bundan sonra sanayicimiz ve diğer sektör temsilcilerimizin ihtiyacı olan mesleki alanların belirlenerek, kendilerinin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak üzere eğitim programlarının açılması için çalışmalarda bulunacağız” diyerek, bundan sonraki çalışmalarda Orhangazi TSO’ nun yer alacağını ifade etti.

Toplantı karşılıklı görüş alışverişi, yeni fikirlerin paylaşılmasının ardından, sonuçlarını sonraki toplantılarda ele alınmak üzere sona erdi.