Eylül Ayında İhracat Rakamları İlçemizden Açıklanacak...

TİM Başkanı Mehmet BÜYÜKEKŞİ Eylül ayında Orhangazi ‘ de   Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası

TİM Başkanı Mehmet BÜYÜKEKŞİ Eylül ayında Orhangazi ‘ de

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Bekir Aydın, Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Efendioğlu ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Hatırlı Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Sayın Mehmet Büyükekşi‘i ziyaret ederek, ihracat rakamlarının ilçemizden açıklanması için davette bulundu. TİM Başkanının davetimizi kabul etmesi üzerine Türkiye’ nin Ağustos ayı ihracat rakamlarını ilçemizden açıklanmasına karar verildiği bildirildi.

2011 yılı yaklaşık 541.980.325 $ olan ihracat rakamıyla ilçemiz şayet il olsaydı sıralamada 22. Sırada yerini alacaktı. Bu denli güçlü bir ekonomiye sahip olan ilçemizin, ülke ekonomisine sağladığı katkılarının anlatıldığı dosya ile TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) Başkanı Sn. Mehmet Büyükekşi’ den Ağustos ayı rakamlarının 1 Eylül’ de ilçemizden açıklaması için söz almış bulunmaktayız. Genelde her ay başka bir ilde Ulusal basın önünde açıklanan bu rakamlar bu defa Eylül ayında ilçemizden açıklanacak olması İlçemiz adına ayrı bir önem taşımaktadır. Aynı gün ilçemiz ihracatçılarını gezecek olan TİM Başkanı ve birlikte gelen heyet bir dizi ziyaretlerde bulunacak ve ilçemiz firmalarının gücünü yerinde görecekler.

Türkiye İhracatçılar Meclisinin ilçemize olan bu ziyareti ülkemiz ticari hayatı için önemli bir konu olmakla birlikte bu rakamların tüm ihracatçılarının, ekonomistlerinin, ulusal yayın ve yayım kuruluşlarının önünde Orhangazi‘ mizden açıklanması ilçemizin tanıtımı için de çok büyük bir etki yaratacaktır.