Paydaşlarımız ile 2. Kez bir araya geldik

Paydaşlarımız ile 2. Kez bir araya geldik

İlçemizde bulunan paydaşlarımız ile diyalogları arttırarak özellikle ticari ve mali konularda yaşanan aksaklıkların çözümü için ilçedeki paydaşları ile tekrar bir araya geldik.

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası, Orhangazi Belediye Başkanlığı, Orhangazi Vergi Dairesi, Esnaf ve Sanatkârlar Odası, İlçe Tarım Müdürlüğü, SGK Müdürlüğü ve Muhasebecilerin temsilcilerinden oluşan paydaşlarımızla 08 Kasım Salı günü, Meclis Başkanımız Erol Hatırlı’nın ev sahipliğinde istişare toplantısı gerçekleştirdik.

Meclis Başkanımız Erol Hatırlı; “ İlçemizdeki ticari müesseselerin ortak sorunlarını istişare edip, çözüm yolları bulabilmek için bugün ikinci kez paydaşlarımızla bir araya geldik. Burada bulunan tüm kurumların ortak noktası, bir iş kurmuş olan Oda üyeleri, Vergi Mükellefleri, Muhasebe Mükellefleri, yani kısacası işyeri sahipleridir.

Tabi ki tüm taraflar olarak yaptığımız çalışmalar esnasında gerek işyeri sahiplerimizin bizlerle, gerek bizlerin işyeri sahipleriyle ve gerekse de kurumlar arası bazı noktalarda sıkıntılar yaşayabiliyoruz. Bu nedenle ortak noktalarımızda yaşanan sıkıntıların çözümü yine ortak toplantılar ve alınacak kararlarla sonuçlandırılabilir düşüncesiyle bu toplantıları gerçekleştiriyoruz’’ dedi.

Toplantıda, ilk toplantı sonrasında alınan kararların sonuçları ele alındı ve sağlanan gelişmeler bir kez daha teyit edildi.

Toplantıda, en çok üzerinde durulan konular ise, Kayıt dışı çalışanların tespiti ve bu konuda yapılması gereken yasal uygulamaların hayata geçirilmesi, seyyar satıcıların denetlenmesinde mevzuatlarda ortaya çıkan boşluklar, tüm paydaşların birbiri arasında koordinasyon kurularak, ticaret erbabını sıkıntıya sokmadan, bürokratik işlemlerin uzamasını engelleyecek tedbirlerin alınmasını sağlamak ve işleyişin sağlıklı yürütülmesine imkân tanımak oldu.

Toplantının sonuçlarının izlenebilmesi ve kurumlar arası diyaloğun devamlılığının sağlanması temennisiyle toplantıya son verildi.