KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerimiz Açılıyor

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerimiz Açılıyor

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerimiz Açılıyor

Orhangazi ‘de kendi işini kurmak isteyen yeni girişimcilerin kuracakları işlerde başarılı ve istikrarlı olmalarını hedefleyen bir eğitim programı olan KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi odamızda başlıyor.
 
KOSGEB Girişimcilik desteklerinden yararlanmak için eğitime katılım şartı aranıyor.
24 Ocak-27 Ocak tarihlerinde 4 gün gerçekleştirilecek Girişimcilik Destek Programı Uygulamalı Girişimcilik eğitimlerinin mülakatları Eğitmen Tülin Karaatlı tarafından yapılacak. Mülakatlar sonucunda 30 kişilik bir sınıf oluşturulacak.

Girişimcilik Eğitimi Programında,  kendi işini kurmak isteyen girişimci adaylarına, iş fikri geliştirmesinin öğretildiği derslerde, iş kurma süreçleri, pazar bulma, finansal planlama ve yönetim, üretim planı, insan kaynakları yönetimi, markalaşma ve marka yönetimi eğitimleri veriliyor.

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin Son Başvuru Tarihi 19 Ocak Perşembe

Eğitime katılmak isteyen tüm girişimcilerin, bugün itibariyle 19 Ocak günü mesai bitimine kadar, Orhangazi TSO KOSGEB Temsilciliğinden ulaşabilecekleri başvuru formunu doldurmaları ya da www.kosgeb.gov.tr adresinde yer alan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Başvuru formunu  doldurup 0 224 573 81 73 numaraya faks veya bilgi@orhangazitso.org.tr mail adresine göndermeleri yeterli olacak.

Eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerlere, yapacakları iş için bir yılda toplam 50.000 TL hibe verilecek. Destek miktarlarına göre, işyeri açacak olan girişimcilerin harcadıkları masraflarının erkeklerde %60’ ı, bayan, engelli, şehit ve gazi yakınlarına ise % 80’ inin geri ödemesiz olacak şekilde destekleneceği belirtildi.

Ayrıca eğitimi tamamlayan girişimci makine ve teçhizat alımlarında 100.000 TL faizsiz kredi kullanma imkânını yakalıyor.

Tamamen ücretsiz olan bu eğitim, genel katılıma açık olmakla beraber 30 kişi ile sınırlıdır ve devam zorunluğu bulunmaktadır. Eğitimi başarı ile tamamlayan girişimci adayları sertifika alarak Yeni Girişimci Desteğine başvuru hakkı kazanacaklar.