3.Orhangazi Gedelek Turşu Festivali Sona Erdi

3.Orhangazi Gedelek Turşu Festivali Sona Erdi

Gedelek turşumuzun markalaşmasına katkı sağlamak amacıyla, bu sene üçüncüsünü düzenlediğimiz Orhangazi Gedelek Turşu festivalinde

Gedelek turşumuzun markalaşmasına katkı sağlamak amacıyla, bu sene üçüncüsünü düzenlediğimiz Orhangazi Gedelek Turşu festivalinde Odamız ile birlikte; Kaymakamlık, Orhangazi Belediyesi, Gedelek Mahallesi Muhtarlığı, Gedelek Köyü Kalkınma Kooperatifi işbirliği ile sayısız etkinliği ve renkli programı ile start verdi.

Gedelek 3. Yılına Damgasını Vurdu

Orhangazi Gedelek Turşu Festivali, 5 Kasım Cumartesi günü Saat 11: 00’ da Gedelek Mahallesi meydanında Mehteran grubu eşliğinde Gedelek Pınarbaşı’ na yapılacak kortej yürüyüşüyle başladı. Açılış Konuşmaları ve halk dansları ile devam edecek festivalde, festival alanında kurulan stantlar protokol tarafından ziyaret edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İç İşleri Eski Bakanı Efkan Ala, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Orhangazi Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Orhangazi Belediye başkanımız Neşet Çağlayan ve birçok değerli isim festivale katılarak, turşucularımızı yalnız bırakmadı. Sağanak yağmura rağmen festivale ilgi yoğundu.

Gedelek’e Erkan Şamcı’dan Tam Not

Yazar, Radyo, Televizyon Programcısı Erkan Şamcı program çekimini Gedelek’te gerçekleştirdi. En iyi stand ödüllerinin dağıtıldığı, stant açanların birbirleriyle kıyasıya rekabet ettiği ‘’En güzel stant yarışması’’ renkli görüntülere sahne oldu. Geçtiğimiz yıl, sosyal medyada fenomen olan, sesiyle dikkat çeken Aysun Taşçeşme ve Çalgıcılar Mektebi Grubu, festival konuklarına eğlenceli anlar yaşattı.

Emine Beder En Güzel Yemekleri Seçti

Festivalin ikinci günü, ünlü Türk yemek uzmanı ve yemek yazarı Emine Beder, 3.Gedelek festivaline konuk oldu. Emine Beder ile “Turşuya Yakışan Yemekler” yarışması, Festivalin ikinci gününde büyük ilgi gören bir yarışmaya sahne oldu.  Yemek yapan altın ellere, ödül olarak altın hediye verildi. Yarışmaya perde pilavı ile katılan yarışmacı birinciliği elde etti.

 

Hacivat Karagöz canlı oyun performansı, palyaçolar, yüz boyama oyunları, çocuk yarışmaları gibi birçok aktivite ile çocukların eğlenceye doyduğu festivalde Gedelek Pınarbaşı’ da en güzel fotoğrafların çekileceği ‘’Foto Maraton’’ yarışmasına birbirinden değerli fotoğraflarla katılımlar gerçekleştirildi.

AYDİLGE, Gedelek Turşusu Güzeli Seçildi

‘’Her Halimle Sev Beni’’, ‘’ Kiraz Mevsimi’’, ‘’ Kiralık Aşk’’ dizilerinin müziği ile gündemden düşmeyen, sevilen sanatçı ve radyo programcısı Aydilge, güzel sesi ile Gedelek halkı tarafından ödül almaya layık görüldü. 3.Gedelek Festivali, Gedelek Turşusu Güzeli ödülünü almak ve sevilen şarkılarını festival severlerle paylaşmak için Gedelek’te olan Aydilge, canlı performansı, samimiyeti ve sempatikliği ile Gedelek halkının kalbini ikinci kez fethetti.

GEDELEK’TE Aslı Güngör Rüzgârı Esti

‘’Kalp Kalbe Karşı’’ ve ‘’İzmir Bilir Ya’’ şarkılarıyla büyük ses getiren sanatçı Aslı Güngör’ün performansı çok konuşuldu. En sevilen şarkılarıyla sahnedeki performansıyla izleyenlerin içini ısıtan Aslı Güngör, festivali düzenleyen komiteye teşekkür ederek programını sonlandırdı. Aslı Güngör’e Gedelek’in simgesi olan ‘’Hıyarcan Plaketi’’ takdim eden festival yetkilileri, Gedelek’in simgesi olan turşulardan da ikram etmeyi unutmadı.

Final bölümünde konuşan Yönetim Kurulu Başkanımız Ergün EFendioğlu, festivale katkı sunan Orhangazi Belediyesi başta olmak üzere Gedelek Tarımsal Kalkınma Kooperatifine, Gedelek Muhtarına ve tüm halkına teşekkür etti. Festival renkli görüntülerin ardından son buldu.