Üçüncü Orhangazi Gedelek Turşu Festivali Başlıyor

Üçüncü Orhangazi Gedelek Turşu Festivali Başlıyor

İlk kez 2014 yılında yapılan ve büyük ilgi gören Geleneksel Orhangazi Gedelek Turşu Festivali, bu yıl üçüncü kez 05-06 Kasım 2016 tarihleri arasında yapılacak.

İlk kez 2014 yılında yapılan ve büyük ilgi gören Geleneksel Orhangazi Gedelek Turşu Festivali, bu yıl üçüncü kez 05-06 Kasım 2016 tarihleri arasında yapılacak.

Odamız, Kaymakamlık, Orhangazi Belediyesi, Gedelek Mahallesi Muhtarlığı, Gedelek Köyü Kalkınma Kooperatifi işbirliği ile düzenlenecek olan Gedelek Turşu Festivalinin programı ve detayları yapılan bir dizi istişare toplantının ardından netleşmeye başladı. 05 Kasım Cumartesi günü Kortej+ Mehteran Yürüyüşü ve Açılış konuşmalarıyla başlayacak Festival, 06 Kasım Pazar akşamı yapılacak Konser ile sona erecek. Üçüncü kez ulusal ve uluslararası kamuoyunun karşısına çıkacak olan Orhangazi Gedelek Turşu Festivali, dolu dolu programıyla yine çok ses getirecek.

31 Ekim Pazartesi Günü, Gedelek Kalkınma Kooperatifinde düzenlenen toplantıya, İlçe Kaymakamı Sn. Dr. Yalçın Yılmaz, Orhangazi Belediye Başkanı Sn. Neşet Çağlayan, Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Ergün Efendioğlu ile Orhangazi Gedelek Turşu Festivali Komisyonu üyeleri Sn Murat Öztürk, Sn. Mehmet Ercan, Orhangazi Belediyesi Kültür İşleri Müdiresi Çiğdem Yılmaz ile yetkilileri, Gedelek Mahallesi Muhtarı Mehmet Dönmez, Gedelek Kooperatifi Başkanı Mustafa Şener, Gedelek’li Bayanlar, festival organizasyon yetkilileri katıldı.

Yapılan Festival çalışmalarını yerinde inceleyen İlçe Kaymakamı Sn. Dr. Yalçın Yılmaz, Orhangazi Belediye Başkanı Sn. Neşet Çağlayan, Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Ergün Efendioğlu; festival çalışmalarının neredeyse tamamlanmış olduğunu, festivalin bu yılda göz dolduracağını, emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini ifade ettiler. Toplantıda yetkililer Festival programının detayları üzerinde son rötuşları yaptılar.

Festival Programı 5 Kasım Cumartesi günü Saat 11:00 da Gedelek Mahallesi meydanında Mehteran grubu eşliğinde, Protokolle birlikte Gedelek Pınarbaşı’ na yapılacak kortej yürüyüşüyle başlayacak. Açılış Konuşmaları ve Halk dansları ile devam edecek festivalde, kurulan stantlar protokol tarafından ziyaret edilecek. Aynı anda başlatılacak Foto maraton yarışması ile katılımcılar iki gün boyunca en güzel fotoğrafları çekmek üzere birbirleriyle yarışacak. Gün boyu sürecek DJ eşliğinde müzik performansı ile halka eğlenceli saatler yaşatılacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI EKOLOJİ DANIŞMANI VE TV PROGRAMLARININ RENKLİ İSMİ ERKAN ŞAMCI BİZLERLE

TV ekranlarından tanıdığımız ve ekranların renkli isimlerinden, Cumhurbaşkanının Ekolojik danışmanı ve Radyo-Tv Programcısı Erkan Şamcı program çekimini Gedelek’te yapacak. Stant açanların kıyasıya rekabet edeceği ‘’En güzel stant yarışması’’ düzenlenecek ve dereceye girenlere ödülleri takdim edilecek. Son olarak da müzik keyfiyle festivalin ilk günü sona erecek. Festivale gelen vatandaşlara gün boyunca stantlarda alışveriş yapabilecekken, verilecek yemek ve ikramlardan yararlanabilecek.

ÇOCUKLAR UNUTULMADI!

Festival boyunca özellikle çocukların eğlenmesi için çeşitli aktiviteler ve hediyeler dağıtılacak. Hacivat Karagöz oyunları, palyaçolar, yüz boyama oyunları, çocuk yarışmaları, oyun parkları, pamuk şekerleri gibi birçok eğlenin tadına bakacaklar.

EMİNE BEDER GELİYOR

Festivalin ikinci günü stant ziyaretleri ve halk dansları ile başlayacak. Festival TV sunucusu Temirağa Demir’in programı ile devam edecek.

İl festivalde olduğu gibi bu yılda ünlü Türk yemek uzmanı ve yazarı Emine Beder Festivale gelecek. Emine Beder ile “Turşuya Yakışan Yemekler” yarışması ve ödül töreni festivale renk katacak.

Günün ilerleyen saatlerinde Foto Maraton yarışmasında en güzel resimlerin seçileceği yarışmanın sonuçları açıklanıp sahiplerine ödülleri dağıtılacak.

Orhangazi Gedelek Turşu Festivali görkemli bir kapanış ile son bulacak.

Festival komitesince, “Her yıl Eylül ayı ilk hafta sonu düzenlenmek üzere planlanan Orhangazi Gedelek Turşu Festivali, İki yıldır, Ülkemizin içinde bulunduğu terör olayları nedeniyle Ekim-Kasım aylarına ertelenerek yapılmak zorunda kalındığı belirtilerek, bundan sonraki yıllarda Ülkemizin huzur ve refaha kavuşmasıyla Eylül ayının ilk hafta sonunda yapılmaya devam edilmesinde mutabık kalındığı” ifade edildi.

“Yine mevsimden dolayı hava şartlarının daha belirgin hale gelmesi bakımından festivalle ilgili genel bir başlangıcın yapılmadığı, özellikle beklendiği ve gelinen son durumda hafta sonu havanın açık olacağının anlaşılması ile başta basınımız olmak üzere tüm kesimlerle paylaşmak üzere festivale start verilmiştir” denilerek ve tüm vatandaşlar Gedelek Pınarbaşı’nda yapılacak 5-6 Kasım 2016 tarihinde 3. sü düzenlenecek olan Orhangazi Gedelek Turşu festivaline davet edildi.