Hibe Destekli Şoförlük Mesleki Yeterlilik Sınavları Açıyoruz

Odamız ile BURULAŞ Akademi arasında yapılan görüşmeler sonrasında varılan mutabakatla, yeterli talep olması halinde 5 farklı şoförlük mesleği alanında mesleki yeterlilik belgesi sınavları yapılacak.

Yeterli talep olması halinde açılması planlanan mesleki yeterlilik sınavları şunlardan oluşuyor;

- 17UY0329-3 Şehir İçi Toplu Taşıma Otobüs Şoförü (Seviye:3) (şehiriçi minibüs otobüs şoförlüğü vb.)

- 17UY0327-3 Minibüs Şoförü (Seviye:3) (yerleşim yerleri arası yolcu taşıma vb.)

- 17UY0328-3 Servis Aracı Şoförü (Seviye:3) (personel, öğrenci servisi vb)

- 17UY0330-3 Taksi Şoförü (Seviye:3)

- 17UY0326-3 Kamyon Şoförü (Seviye:3)

ALINMASI ZORUNLU BELGELER DEĞİL, ANCAK ZORUNLULUK GELMESİ BEKLENİYOR

Şoförlükle ilgili mesleki yeterlilik belgelerinin henüz hiç birinin zorunluluğu bulunmamakta. Ancak geçtiğimiz tarihlerde bazı alanlarda zorunluluk getirilmesi gündeme gelse de ertelenmiştir. Bu bakımdan daha sonrası için zorunluluk gelebileceği değerlendirilmektedir.

ADAYLAR ŞARTLARI UYMASI HALİNDE TÜM ŞOFÖRLÜK SINAVLARINA GİRİLEBİLİRLER

Sınava girecekler, meslek alanlarına göre yukarıdaki sınavların her birine girebilirler ve destekten yararlanabilirler. Ancak her biri için ayrı ücret yatırılması gerekmektedir.

SINAV ÜCRETLERİ İÇİN “BELGELENDİRME DOĞRUDAN HİBE-2 SÖZLEŞMESİ” KAPSAMINDA DESTEK ALINABİLECEK.

Mesleki yeterlilik kurumu duyurusuna göre 1 Eylül 2021 tarihine kadar başvuru yapıp kesin kayıtları tamamlanarak, girdikleri sınavlarda başarılı olanların mesleki yeterlilik belgesi sınav ücretleri, “Belgelendirme Doğrudan Hibe-2 Sözleşmesi” kapsamında hibe programı bütçesinden karşılanabilecek.

Sınırlı bütçesi olan program ile başarılı olanların belge ücretleri girdikleri sınav sıralamasına göre iade edilecek. Bütçenin sona ermesi sonrası sınava girmiş olanların ücret iadeleri ise yapılmayacak.

Destek programı hakkında detaylı bilgiye, Mesleki Yeterlilik Kurumu Resmi Web Sitesi olan www.myk.gov.tr adresinden ulaşılabilmektedir.

SADECE 200 TL BELGE ÜCRETİ ÖDENİYOR

Başarılı olanların belge ücretleri ise destek kapsamı dışındadır. Girilen sınavların belge ücreti için ise sınavlardan sonra 200 TL belge ücreti ödenmesi gerekmektedir.

SINAV ÜCRETİ ÖNCE ADAYLAR TARAFINDAN ÖDENECEK, SONRA KAZANANLARA İADE OLABİLECEK

Sınav programları “Belgelendirme Doğrudan Hibe-2 Sözleşmesi” desteği kapsamında olmakla beraber, sınav ücretleri öncelikle kesin kayıtlar esnasında adaylar tarafından yatırılacak. Sınavı kazanmaları ve destek programı bütçesinde limit olması halinde sınav ücreti iadeleri sınav merkezi tarafından yapılacak.

ÜCRETLER:

Sınav ve belge ücretleri ise şu şekildedir;

BELGE TÜRÜ

SINAV ÜCRETİ

(KAZANAN ADAYA HİBE PROGRAMINDAN İADE OLACAK)

BELGE ÜCRETİ (KAZANAN ÖDEYECEK)

17UY0329-3 Şehir İçi Toplu Taşıma Otobüs Şoförü (Seviye:3 (Rev. No:00)

(şehiriçi minibüs otobüs şoförlüğü)

920 TL

200 TL

17UY0327-3 Minibüs Şoförü (Seviye:3 (Rev. No:00) (il-ilçeler arası yolcu taşıma)

835 TL

200 TL

17UY0328-3 Servis Aracı Şoförü (Seviye:3 (Rev. No:00) (personel, öğrenci servisi)

880 TL

200 TL

17UY0326-3 Kamyon Şoförü (Seviye:3 (Rev. No:00)

810 TL

200 TL

17UY0330-3 Taksi Şoförü (Seviye:3 (Rev. No:00)

810 TL

ÖN KAYIT 31 AĞUSTOS 2021 SALI

Sınavların ön kayıtları 31 Ağustos 2021 tarihinde kadar yapılabilecektir.

Yeterli başvuru olması halinde 1 Eylül 2021 Çarşamba günü adaylarca ücretler yatırılarak odaya teslim edilecek, kesin kayıt işlemleri gerçekleştirilecek.

Sonrasında kesin kayıtlar ve sınav tarihleri hakkında gerekli bilgilendirmeler, başvuru sahiplerine yapılacak.

Başvuru için gerekli olan ön şart ve belgelere buradan ulaşabilirsiniz.

SINAVLAR YAZILI VE ARAÇLA UYGULAMALI OLARAK YAPILACAK:

Sınav merkezince odamızda gerçekleştirilecek sınavlar Yazılı ve Uygulamalı olmak üzere iki aşamalı olacak. Yazılı sınav, mesleki yeterlilik kurumunca belirlenmiş mesleki yeterlilik kriterleri üzerinden olacak.

Uygulamalı sınavlar ise adayların araçları ile gerçekleştirilecek. Araç üzerinde uygulamalı olarak ve seyahat halinde yapılacak sınavda yine mesleki yeterlilik kurumunca ilan edilmiş olan kriterlerin uygulanıp uygulanmadığının kontrolü yapılacak.

Mesleki yeterlilik kurumunca belirlenen ve uyulması gereken kriterlerin yer aldığı dokümanlara aşağıdaki dokümanlardan ulaşabilirsiniz.

Sınavlar hakkında detaylı bilgiye odamız 0 224 573 8169 numarasından ulaşabilirsiniz.

Bilgilerinize sunarız.