B sınıfı Akreditasyon Sertifikamızı Aldık

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB), 2001 yılında İngiltere Odalar Birliği ile birlikte yürütmeye başladığı Oda-Borsa Akreditasyon Sistemi’ne 8. Dönemde gerçekleştirilen denetim ile dâhil olan Odamız üç yılda bir gerçekleştirilen genel denetimi 30 Ekim 2015 tarihinde başarıyla tamamlayarak, kalitede C seviyesinden B seviyesine yükselmişti. 03.02.2016 Çarşamba günü TOBB’da gerçekleştirilen Akreditasyon Töreni ile B sınıfı akreditasyon sertifikamızı aldık.

Meclis Başkanımız Erol Hatırlı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Murat Öztürk, Meclis Üyemiz Enes Gören, Genel Sekreterimiz Gürol Erol, Akreditasyon Sorumlusumuz Nazlı Tokay ve Akreditasyon Sorumlu Yardımcısmız Gözde Yılmaz katıldı.

11. Dönem Akreditasyon Sertifika Töreni TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ve TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı aynı zamanda Akreditasyon Kurulu Başkanı Halim Mete’nin ev sahipliğinde, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin de katılımıyla TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirildi. 75 Oda /Borsa’nın katıldığı törende 42 Oda/Borsa Sertifikasını yenilerken 33 Oda/Borsa ilk kez Akreditasyon sistemine dahil oldu. Böylece toplamda 365 Oda/Borsa’dan 233’ü 5 Yıldızlı (Akredite Oda) Oda seviyesine ulaştı.

‘’Gurur Duyuyorum’’

TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu, sertifika alan oda ve borsaların sayısının 233'e yükseldiğini ve bununla iftihar ettiğini dile getirerek, "Bugün 5 yıldızlı olan oda ve borsalarımız, hizmet kalitesi anlamında, Londra'daki, Paris'teki, Berlin'deki oda ve borsalar seviyesine ulaşmış durumda. Onlar üyelerine hangi standartta hizmet veriyorsa, bu oda ve borsalarımız da minimum aynı seviyede hizmet veriyorlar. TOBB ailesi içindeki 365 oda ve borsanın 233'ü dünya standartları üstünde hizmet verdiklerinin en somut belgesi bu" şeklinde konuştu.

‘’Üye Odaklı Hizmet verilmeli’’

Akreditasyon Törenine katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci konuşmasında, ahilik sisteminde üretimin belirli koşullara tabi tutulduğunu, bunlara uymayanların ise ticaret yapamadığını anlattı. Bakanlık olarak kırtasiyeciliğin önüne geçmek ve bürokrasiyi azaltmak adına mücadele ettiklerini vurgulayan Tüfenkci, bu çalışmaları iş dünyasının ihracatını ve gelişimini daha hızlı gerçekleştirmek için istediklerini söyledi. Tüfenkci, oda ve borsalardan da Üye odaklı hizmet üretmelerini beklediklerini kaydetti.

‘’Hedefimiz tüm oda ve borsaları akreditasyon sistemine dâhil etmek’’

TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Akreditasyon Kurulu Başkanı Halim Mete ise akreditasyon sistemi ile oda ve borsaların hizmet kalitesinin yükseldiğini anlattı. Mete, 365 oda ve borsanın yüzde 61'ini 5 yıldızlı hale getirdiklerini ifade ederken, hedefin tüm oda ve borsaları akreditasyon sistemine dahil etmek olduğunun altını çizdi. Halim Mete, akreditasyon ile kurumsallığın yerleştiğini de sözlerine ekledi.

Tüm ekip arkadaşlarımı kutluyorum

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin elinden B sınıfı Akredite Oda Sertifikasını aldı. Törenin ardından Meclis Başkanımız Erol Hatırlı, “Odamızın, personeliyle, kurullarıyla, organ üyeleriyle göstermiş oldukları özverili çalışmalarının takdir edildiğini görmek memnuniyet verici. Kurumumuzun kalitesinin her geçen gün daha da yukarılara çıkması için çalışmalarımız artarak devam edecek ve bunu hep birlikte başaracağız. Bu konuda tüm ekip arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyor, Akreditasyon Sertifikamızın hayırlı olmasını diliyorum. “ tebrik ve temennilerini bildirdi.