Çalışma Hayatına İlişkin Adli Uyuşmazlıklar

Sayın Üyemiz;

TOBB tarafından Odamıza gönderilen 29.01.2016 tarih 2024 sayılı yazı aşağıdaki gibidir.

Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) İstihdam Teknik Komitesi 2015-2016 dönemi Eylem Planının 1 nci maddesi "Çalışma hayatına ilişkin adli uyuşmazlıklarda yaşanmakta olan yargılama sorunlarının çözüme kavuşturulması" başlığı taşımaktadır. Bu eylem maddesiyle "İş Mahkemelerinde bilirkişi uygulamasının Rasyonelleştirilmesine yönelik çalışma yapılması, iş Mahkemeleri' nde açılan davalarda emsal ücretin objektif bir şekilde belirlenmesine katkı sağlayacak çalışma yapılması, işçilerin bir yıldan fazla süren çalışmalarına ilişkin işverence yapılan bildirimlere yapılacak itiraza ilişkin zamanaşımı süresinin gözden geçirilmesi" amaçlanmaktadır.

Bu eylem maddesi ile ilgili olarak Teknik Komite Başkanlığına sunulacak rapor kapsamında değerlendirilmek üzere konu ile ilgili uygulamada karşılaşılan sorunlar ile çözüme yönelik görüş ve önerilerimizin 15/02/2016 taihine kadar Birliğimize mspm@tobb.org.tr adresine gönderilmesini rica ederim.

İlgili Üyelerimize önemle duyrulur.

Saygılarımızla...