Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu(YOİKK) Duyurusu

Sayın Üyemiz;

TOBB tarafından Odamıza gönderilen 25.01.2016 tarih 1583 sayılı yazı aşağıdaki gibidir.

"Malumlarınız olduğu üzere, Yatırımın Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu(YOİKK) kapsamında birliğimiz tarafından teknik komiteler nezdinde çalışmalar gerçekleştirilmekte olup, görüş ve öneriler derlenerek eylem
önerileri oluşturulmaktadır. Oluşturulan bu eylem önerileri hakkında belirli süreler içerisinde çalışmalar gerçekleştirilmektedir.

Anılan teknik komitelerden biri olan Dış Ticaret ve Gümrükler Teknik Komitesi'nin sorumluluğundaki eylem maddelerinden biri de, ihracatçılarımızın havalimanı ve deniz limanlarındaki malların elleçleme işlemlerine ilişkin uygulamada serbest zaman tanınmamasından kaynaklı ilave maliyetler nedeni ile haksız rekabete uğradığı, bu nedenle uluslararası uygulamaların araştırılarak yaşanan mağduriyetin giderilmesine yönelik çalışma raporu hazırlanmasıdır."

Bu kapsamda, bu konu ile ilgili görüş ve önerilerinizi 01.02.2016 tarihi saat 13.00' e kadar buradan  bilgi@orhangazitso.org.tr adresine mail yollayarak odamıza iletmeniz gerekmektedir.

Saygılarımızla...