Orhangazi Tüneli İçin Çalışmalar Devam Ediyor

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Samanlı Dağları bölgesinde bulunan Samanlı Tünelinin isminin “Orhangazi Tüneli” olması için çalışmalarını yürüten Yönetim Kurulu Başkanımız Ergün Efendioğlu, Başkan Yardımcımız Murat Öztürk,   Ziraat Odası başkanı Hasan Cevizlidere, Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bursa Bölge Müdürü Murat Gönenli’yi makamında ziyaret etti.
Yönetim Kurulu Başkanımız Ergün Efendioğlu; “ Bölgemizden geçen yolun ilçemize sağlayacağı katkıların bilincindeyiz. Tünelin isminin Samanlı olmasının bir anlam ifade etmediğini düşünüyoruz. Bölgeye tarihimizin önemli bir şahsiyeti olan Orhangazi isminin verilmesi bizleri gururlandıracaktır dedi.
Orhangazi ismi Dürdane’ de yapılan tünelin isminin Selçukgazi olmasıyla da fonetik bir uyum sağlayacağı düşüncesinde olduğunu ifade eden Efendioğlu, insanların geçiş güzergâhlarında hangi bölgede olduğunu anlamaları içinde doğru bir karar olacağını düşündüklerini ifade etti.
Ziraat Odası Başkanı Hasan Cevizlilere, “ Mevcut karayolundan her gün yaklaşık 40.000 araç geçmekte ve bu geçiş, ilçemizin bilinirliği ve ticareti açısından önemli bir katkı sağlamaktadır. Fakat otoyol ile bu güzergâhın eskisi gibi kullanılmayacağı aşikârdır.
Fakat otoyol projesinde Türkiye’nin en uzun çift hat tüneli, bir adet servis alanı, bir adet park alanı, bir adet otoyol bakım merkezi, iki adet giriş-çıkış istasyonu gibi büyük yatırım unsurlarının İlçemiz sınırları içerisinde konuşlandırılmasıyla, bölgemize sağlayacağı gelişim sayesinde, Orhangazi bu kayıplarını kısa zamanda tamamlayabilecektir. Bizler meslek kuruluşları olarak, Orhangazi Tüneli isminin ilçemizin tanıtımına katkı sağlayacağını düşünüyoruz dedi.
Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bursa Bölge Müdürü Murat Gönenli ; “ Otoyol hakkında bilgiler verdikten sonra, Yapılan çalışmaları basından da yakinen takip ettiğini ve bu çalışmalar sonucunda otoyolumuzun önemli bir noktasında yer alan tünelin, tarihi bir şahsiyetle adlandırılması güzel bir düşünce olur. Eğer değerli büyüklerimiz uygun görürse talebinize olumlu geri dönüş yapacaklardır dedi.
Orhangazi Tüneli için Tek Yürek Olduk.
Efendioğlu, “ Başta, Milletvekilimiz Sayın İsmail Aydın, Belediye Başkanımız Neşet Çağlayan olmak üzere Orhangazi kamuoyumuz, ilçe basınımız, Bursa basını, meslek kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız bu çalışmalarımıza destek vermeye devam ediyor. Bu konuda Orhangazi tek yürek oldu. Değerli büyüklerimizin de bu anlamda gerekli hassasiyeti göstereceklerine inanıyoruz.
 “Orhangazi Tüneli” isminin verilmesi için gerekli her kesimle görüşmelerimize devam edeceğiz. Bu konuda bizlere destek olanlara da şimdiden teşekkürlerimizi sunuyoruz. ”  dedi.