Antalya Yöresel Ürünler Fuarına Katılıyoruz

Yöresel ürünlerin markalaşması ve ticari değer kazanması yolunda önemli bir buluşma noktası haline gelen, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde düzenlenen “YÖREX-Yöresel Ürünler Fuarı”  07 – 11 Ekim tarihleri arasında Antalya Expo Center Fuar Merkezinde düzenlenecek. Antalya Yörex Fuarında stand açarak yerimizi alacağız.

YÖREX Fuarı, üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım, gıda ürünleri, el sanatı ve sanayi ürünlerini ulusal ve küresel ölçekte tanıtmak amacıyla düzenlenen bir organizasyondur. Katılımcılar 10.000 metrekarelik alanda bir araya gelecek, her şehir kendi yöresel ürününü, kendi şehrinin marka değerlerini tanıtacak. Bu ürünler hem profesyonel alıcılarla, hem de fuar süresince Antalya’ya gelen yerli ve yabancı turistlerle buluşturulacak. Ayrıca, coğrafi işaret ve markalaşma konularında katılımcılara destek sağlanacak ve fuar süresince etkinlikler düzenlenecek.

Gedelek Turşusu Markalaşıyor

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Marka olmanın gerekliliklerini yerine getirecek bir standla “Gedelek Turşularının” tanıtımını yapmak için fuarda yerini alacak

Böylece Gedelek turşusunun, Coğrafi işaretinin alınması için yapılacak olan çalışmaların adımları atılmış olacak. Yaptırılan tanıtım broşürleriyle, Orhangazi TSO üyesi turşu firmalarını da binlerce ziyaretçiye dağıtarak üye firmalarının tanıtımını yapacak.

Fuarlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Burak Tokuç ‘’Yörex Yöresel ürünlerin ticari süreçlerini desteklemesi, yöresel ürünlerde markalaşmayı sağlaması, bu ürünlerin katma değerini arttırması ve bu ürünleri üreten işletmelerin ekonomik kapasitelerini geliştirmesi için çok önemli. Ayrıca yöresel ürünleri kamuoyuna mal etmek ve iç pazarda baskınlık kuran ithal ürünler arasında kaybolup gitmesine engel olması adına olağan üstü katkı koyan bir organizasyondur. Bizde Orhangazi TSO olarak Gedelek Turşumuzun markalaşmasını, ulusal ve küresel ölçekte tanıtmayı amaçlıyoruz’’ dedi.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen fuarda; 62 ilden 325 stand kurularak yöresel ürünlerini ve kültürel zenginliklerini yerli ve yabancı 114 bin ziyaretçiye tanıtma fırsatı elde edilmişti bu yıl katılımın daha fazla olacağı bekleniyor.