Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve Ekibi ile Bir Araya Geldik.

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve Ekibi ile Bir Araya Geldik.

Yönetim Kurulu Başkanımız Ergün Efendioğlu ve Meclis Başkanımız Erol Hatırlı öncülüğünde, yönetim

Yönetim Kurulu Başkanımız Ergün Efendioğlu ve Meclis Başkanımız Erol Hatırlı öncülüğünde, yönetim kurulu ve meclis üyelerimiz, kadın ve genç girişimciler icra kurulu temsilcilerimiz ve proje destek ekibi temsilcilerimizin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Başkan yardımcısı Necmettin Şahin ve Meclis üyeleri katılım sağladı.
 
 
Yönetim Kurulu Başkanımız Ergün Efendioğlu, yönetim, meslek gurupları ve girişimci kurullarından gelen soruları ve talepleri, ayrı ayrı Çağlayan’a yöneltti. 
 
Toplantıda, Gemiç Mahallesi bölgesinde yapılacak zeytin işleme merkezinin yanında turşu imalatı yapan üye işletmelerimiz ile ilgili tesis yapılabilir mi” sorusunu yanıtlayan Çağlayan, “100 dönümlük arazide Orhangazi, İznik, Gemlik ve Mudanya’ya yönelik kurulacak olan zeytin işleme merkezinin ihtiyacı olan alan 50 dönüm. Kalan kısma turşu işleme merkezi yapılması yönünde arzumuz var. Bu yönde girişimlerimiz oldu. Büyükşehir’in 1/25000 ölçekli planıyla ilgili diğer ilçelerle birlikte değişiklik talebi olduğunu belirten Çağlayan, “Cuma günü çalışma başlatıldı. Bu yada önümüzdeki ay Büyükşehir meclisine gelmesini umuyoruz. Olumlu karşılık alırsak bölgede tarımsal nitelikli işyerlerinin kurulmasıyla ilgili yasal sınırlama önemli ölçüde genişlemiş olacak” diye konuştu. 
 
Seyyar Satıcılar ve Kaldırım İşgalleri Sona Erecek.
 
Vergisini veren , istihdam sağlayan işletmelerin özellikle, araç arkasında satış yapan, Seyyar satıcılar ve kermeslerden duydukları rahatsızlıkların ifade edilmesi üzerine Çağlayan, “ Kayıtdışı satış yapanlar ve Seyyar satıcılar benim de rahatsızlık duyduğum bir konu. Vergi veren, kira ödeyen, istihdama katkı sağlayan esnafımızın hakkını kimsenin yemesini istemiyorum. Bu konuda gereken işlemler yapılacak. 
 
Kaldırım işgallerinden de aynı düzeyde rahatsızlıklar var. Bu konularda sürekli çalışmalar yapıyoruz. Ancak ciddi manada bu rahatsızlıkların ortadan kalkacağı milat yollar ve kaldırımların tamamlanması olacak. Çalışmalar bittikten sonra şehrimizin güzelliğini kimsenin bozmasına müsaade edemeyiz. Kamuya açık alanlarda kurulan kermeslerin uzun süre açık kalmasıyla ilgili de gelecek yılı tarih göstererek uyarılarda bulunduk, bulunuyoruz. Artık günlerce açık kermesler olmayacak” diye konuştu. 
 
Yeni Terminalin Projesi Hazırlanıyor.
 
Taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren üyelerinin şehirlerarası terminal ile ilgili talepleri üzerine,  Çağlayan, yeni terminal projenin hazırlandığını söyledi. İznik yolu üzerinde mezbaha yakınlarına kurulacak olan terminalin projesinin hazırlandığını ifade eden Çağlayan, mevcut terminal yanına yapılacak olan meydan projesi içerisinde yolcu transfer noktasının bulunduğunu, böylece şehir içindeki hantal bir yapının daha uygun yere taşınırken vatandaşın da hizmet almada aksaklık yaşamayacağını belirtti. 
 
Otoyol Tesislerinde Orhangazi Ürünleri
 
Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu üzerinde 33 tesis planı olduğunu hatırlatan Çağlayan, “Bu tesislerin en büyüğü Orhangazi’de olacak. İçinde otelcilik, büyük mağazaların olduğu hizmetler sunulacak. Bu tesisin hemen yanında köylü pazarı benzeri bir alanda Orhangazi ürünleri satılacak. Firma bu konuda Belediye ile çalışacak. Bizlerde Orhangazi için en uygun çalışmayı hep birlikte değerlendirip hayata geçireceğiz” dedi. 
 
Modern Şehirlerdeki Gibi Meydanlarımız Olacak.
 
Cumhuriyet alanıyla ilgili konuşan Çağlayan, “Alanın genişlemesiyle ilgili kararlıyız. Meydan çevresindeki yapılarla ilgili kamulaştırma kararı almıştık. Otoparkın bulunduğu bölge için projemiz var. Altı otopark üst kısmı Osmanlı çarşısı yapılacak. Yıkılacak bölgedeki işyerlerinin sahiplerine dilerlerse buralardan yer vereceğiz” dedi.
 
Marmarabirlik’in depolarının bulunduğu alana yapılacak kent meydanıyla ilgili soruları yanıtlayan Çağlayan, “Depoların bulunduğu alan 16 bin m2. Terminal alanıyla birlikte 26 bin m2 oluyor. Bu bölgenin altını tamamen otopark yapacak. Üstünde ise bağımsız kültür merkezi, nikah salonu, kütüphanenin de yer alacağı Orhangazi’ye yakışan, modern şehirlerdeki gibi bir proje uygulanacak” ifadelerini kullandı. 
 
Asfalt ve Kaldırım Çalışmalarımız Hızla Devam Edecek.
 
Son zamanlarda Orhangazi’nin birinci gündem konusu olan asfalt ve kaldırımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Çağlayan, yağmurların dinmesiyle birlikte asfalt ve parke taşı ekibinin ikiye çıkacağını söyledi. İhale işlemleri bitmek üzere olan kaldırımlarla ilgili de kısa süre içerisinde çalışmaların başlayacağını bildirdi. Başkan Çağlayan, yeni dönemde örnek sokak çalışmalarının da devam edeceğini ifade etti. 
 
Üniversite’de Sona Gelindi.
 
2015-2016 yılı eğitim-öğretim yılının açılmasıyla okulumuzun da açılışını yapacağız. Meslek Yüksek Okulu ile ilgili altyapı ve doğalgaz çalışmalarının tamamlanması yönündeki çalışmalarımız sürüyor. Okulla birlikte yurt sorununu da çözüyoruz dedi. 
 
Organize Sanayi Bölgesi Çalışmalarına Devam
 
Orhanagazi TSO’nun uzun süredir çalışmalarını yürüttüğü OSB konusunda, Orhangazi’nin doğal yapısına zarar vermeyecek bir organize sanayi bölgesi konusu da toplantıda değerlendirildi. Çağlayan, Orhangazi sınırı yakınında Yalova’nın OSB kurması yönünde çalışmaların olduğu ve birlikte hareket ederek, bu konuda ilerleme sağlayabileceğimizi düşünüyorum dedi. Ancak ilçemizde yer alacak kendi OSB miz ile ilgilide çalışmalarımız olacak dedi.
 
Yeni İmar  Alanları ile Orhangazi Büyüyor.
 
İnşaat sektöründe faaliyet gösteren üyelerin talebi üzerine dile getirilen bir konu olan Şehircilik ve imarla ilgili soruları yanıtlayan Çağlayan, “Orhangazi’nin en önemli sorunlarından birisi de çarpık kentleşme. Birçok alanda çalışmalar yapıyoruz, ilçemiz büyüyor.Daha planlı şehir yapısı olacağını da ifade eden Çağlayan, “İlk olarak Huzurevi bölgesindeki 50 dönümlük rezerv imar alanını değerlendireceğiz. Sonrasında ise Yalova yolu ile Olukdere arasındaki bölge imara açılacak. Yine ihtiyaç olursa anayolun diğer kısmını, tarımı da göz önünde bulundurarak değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.
 
İŞ-KUR Yakında Orhangazi’de  
 
Genç girişimciler kurulunun da çalışmalarından olan İş-Kur’un Orhangazi’de daha aktif faaliyet gösterebilmesi amacıyla şube kurulması yönündeki çalışmalarda gelinen nokta hakkında bilgi veren Çağlayan, “Dosya hazırlandı, Bakan imzası kaldı. SGK’nın yapımı devam eden binasını bekliyoruz” dedi.
 
Gedelek Festivali Gelenekselleşiyor.
 
Festival ile birlikte Gedelek turşunun tanıtımında önemli gelişmelerin yaşandığının dile getirildiği toplantıda, festivalin her yıl aynı güzellikte devam etmesi konusunda hemfikir olunduğu ifade edildi. Geleneksel olarak devam edecek festivalde iki kurumda yapılacak çalışmaları paylaşarak hareket edecek ve Gedelek turşunun tanınırlığın artmasına katkı koymayı sürdürecek. 
 
Servis Firmalarının Güzergahları Tekrar Değerlendirilecek.
 
TSO üyelerinin sıkıntılarından biri de, Sanayi kuruluşlarına personel taşıyan firmaların şehiriçi ulaşımla, S plakalı servisçilerin ise Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki UKOME ile ilgili yaşadıkları sorunları dinleyen Çağlayan, S plakalı servisçilerle ilgili sorunu ise yıllardır biliyor takip ediyorum. Şimdi yaşanan sıkıntılar daha evvel yapılan hatalardan kaynaklanıyor. Yasal sıkıntılar yaşanıyor. Üzerinde duruyoruz, ümidimiz en kısa sürede çözülmesi dedi. Ayrıca Yollar tamamlandıktan sonra personel taşıyan otobüslerin güzergahlarını birlikte yeniden değerlendireceğiz. S plakalı servisçilerle ilgili sorunu birlikte yeniden değerlendireceğiz dedi. 
 
Döküm Sahası için 3 Noktada Çalışmalar Var.
 
TSO üyeleri son zamanlarda sıkça gündeme gelen döküm sahasıyla ilgili çalışmaları da sordu. Çağlayan ise taş ocaklarının doldurulmasıyla ilgili 3 nokta için müracaata bulunduklarını hatırlatırken, “Orman Bakanlığı bu alanların döküm sahası olabilmesi için 465 Bin lira ödeme yapılmasını istedi. Şimdi geçici bir izin alındı. Buradaki tutumumuz talep ettiğimiz noktalarla ilgili izinleri alıp kalıcı alanlar oluşturulması yönünde. Çalışmalarımız sürüyor” şeklinde konuştu.
 
Turizmde Beklenen Dev Adımlar Atılıyor.
 
Çağlayan’ın açıklamalarında en heyecan verici konulardan birisi de turizm oldu. Orhangazi’nin İznik ile entegre olarak turizm açısından büyük adımlar atmasını hedeflediklerini ifade eden Çağlayan, “Sahille ilgili projeler var. Tamamı elden geçecek. İznik iskelesi tamamlandıktan sonra gemi seferleri başlayacak. Bunun yanında iki adet gezi teknesi gelecek. 
 
Göl tesisleri için planladığımız futbol sahalarının birinin çalışması başladı, diğeri de başlayacak. Sosyal tesis projesi de tamamlandı. Burada bir de aquapark çalışmamız olacak. Çalışması devam eden tenis kordu da tamamlanacak” dedi. 
 
Karadan İznik Gölü’ne indirilen Akşemseddin isimli yolcu gemisi ile, Türkiye’nin gündemine oturan İznik Gölü’nde yeniliklerin devam edeceğini anlatan Çağlayan, “Gemlik-İstanbul arası yolcu taşıyan deniz uçağının zorunlu hallerde iniş yapması için yaptırdığımız hazırlık yeni bir boyut kazandı. İznik Gölü’nden İstanbul’a uçakla havadan yolcu taşımacılığına başlatacağız” diye konuştu. 
 
Ayrıca , Keramet Ilıca’daki düzenleme çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Çağlayan, “Termal turizmdeki asıl hedefimiz Çakırlı. 5 yıldızlı tesis planlıyoruz. Gürle Dağı’nın turizme kazandırılması yönünde çalışmalarımız sürüyor. Karsak’tan Narlıca’ya kadar uzanan alanda dağ sporlarının yapılmasını içeren projemiz Turizm Bakanlığı’nda. 
 
Orhangazi Turizmin Merkezi Olacak 
 
Yamaç paraşütüyle ilgili olarak Gürle Dağı’nın önemli merkezlerden birisi haline gelmesini sağlayacağız. Orhangazi’de atılan büyük adımların tamamının destekçisi olan Büyükşehir Belediyesi ve Kültür İl Müdürlüğü’yle tarihi mekanların yeniden canlandırılmasıyla ilgili çalışmalar yürütülüyor diyen  Çağlayan, “Projelerimiz hayata geçip, çalışmaları tamamlandığında göl sahilinden, Gürle Dağı’na, termal tesislerimize, spor alanlarına kadar  tarihi gelişmeler yaşanmış olacak. Orhangazi turizmin merkezi olacak” dedi. 
 
 
Toplantı sonunda konuşan Yönetim Kurulu Başkanımız Ergün Efendioğlu, “Başkanımız hayalimizdeki Orhangazi’yi tarif etti. Çok memnun olduk. Böylesine hızla ve heyecanla büyüyen Orhangazi’de bizimde ödevlerimiz var. OSB çalışmalarına yeniden ve süratle başlayacağız. Yıl içinde birçok çalışmada Belediye Başkanımızla beraber olduk. Gedelek festivali bunun iyi bir örneğiydi. Bundan sonra da aynı samimi birlikteliğin devam edeceğine, Orhangazi’nin geleceği için birlikte güzel çalışmalar yapılacağına inanıyorum” dedi. Efendioğlu, günün anısına Çağlayan’a İznik çinisinden yapılmış bir tablo hediye etmesiyle, toplantı sona erdi.