Nasıl İhracatçı Olurum Seminerini Gerçekleştirdik.

2 Haziran Salı günü Odamız seminer salonunda gerçekleştirilen seminerde Yetkilendirilmiş Gümrük Müşaviri Turgay Davaz, katılımcılara İhracat ve pazar araştırması konusunda bilgiler veren bir sunum yaptı.
Genç Girişimciler İcra Komitesi Üyemiz Musa Öztürk’ün yaptığı açılış konuşmasında, “Değerli konuklar bugün; “ihracat nasıl yapılır” sorusuna birlikte cevaplar bulacağız. Sunum yapacak olan Turgay Bey, Yetkilendirilmiş Gümrük Müşaviri olmanın yanı sıra aynı zamanda Ticaret ve Sanayi Odamızın danışmanlığını yapan isimlerden birisidir. Burada vereceği bilgiler sonunda inanıyorum ki, hepimizin aklında “ihracat aslında o kadar zor değil” düşüncesi doğuracak, bu büyük pazara nasıl açılacağız sorusunun cevabını arar hale getirecektir” dedi.
Gerçekleştirilen seminere çeşitli meslek gruplarından katılım gösteren dinleyiciler, İhracat ve pazar araştırması konusunda sorularına cevap buldu.
Seminerde, Nasıl ihracatçı olunur, İhracatta kullanılan belge türleri, bu belgelerin nasıl temin edileceği, Uluslararası pazara giriş yöntemleri neler, Uluslararası pazarlamanın ulusal pazarlamadan farkları neler, Yurtdışı pazarına giren firmaların yaptıkları yanlışlar neler, Firmalar girecekleri yabancı pazara nasıl karar vermeli, Firmalar girecekleri yabancı pazara nasıl karar vermeli gibi sorular yanıt buldu. İhracata başlamak isteyen firmaların dikkat etmesi gerekenler, İhracatta pazar araştırması yapmanın önemi ve ilgili devlet destekleri, Uluslararası pazarlama ve yöntemleri, İhracat sürecinin aşamaları, Dış pazar araştırması, Masa başı araştırması, Alan araştırması ve Uluslararası pazarlamada başarının sırları gibi konularda da katılımcılara uygulamalı olarak önemli bilgiler aktarıldı.
Seminerde İhracat ile ilgili Genel Kavramlar hakkında bilgiler veren Turgay Davaz; Katılımcılara ihracatın nasıl yapılacağı, hangi ülkelerde ne tür belgelerle ihracat yapılabileceği, prosedürleri ve Uluslararası Ticaret ile ilgili püf noktalarına değindi. Davaz; 30 yıllık tecrübelerimi aktardığım seminerlere devam edeceklerini, bu konuda istek ve taleplerin Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odasına yapılması durumunda her türlü fedakârlığı yaparak seminer ve düzenlenecek toplantılara katılacağını belirterek, katılımcılara ve Orhangazi TSO’ ya teşekkür ederek sözlerine son verdi.
Son bölümü Yetkilendirilmiş Gümrük Müşaviri Turgay Davaz, Operasyon Yöneticisi Alptuğ Bayramoğlu ve katılımcılar arasında soru cevap şeklinde geçen Seminer hediyelerin takdim edilmesiyle son buldu.