Kredi Garanti Fonu Destekleri ve TEB Girişim Bankacılığı Seminerini gerçekleştirdik

Kredi Garanti Fonu Destekleri ve TEB Girişim Bankacılığı Seminerini gerçekleştirdik

Kadın Girişimciler Kurulumuz tarafından düzenlenen Kredi Garanti Fonu (KGF) Destekleri ve TEB Girişim Bankacılığı

Kadın Girişimciler Kurulumuz tarafından düzenlenen Kredi Garanti Fonu (KGF) Destekleri ve TEB Girişim Bankacılığı hakkında bilgilendirme seminerini, 21 Mayıs Perşembe günü odamız Seminer salonunda gerçekleştirdik.
Açılış Konuşmasını yapan Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımız Kıymet Aydın; “Kobilerin, Finansman ihtiyaçlarına Kredi Garanti Fonuyla nasıl ulaşabileceğini ve TEB Girişim Bankacılığının sağladığı hizmetlerin anlatılacağı seminer için konuşmacılara teşekkür etti. 
Aydın, ayrıca, Kredi Garanti Fonu (KGF) ve Türk Ekonomi Bankası A.Ş. ‘ nin yaptığı işbirliği ile Kobilere ve Girişimcilere özel imkânlar sağlanmaya başlandığını ve bu desteklerden faydalanmak için şartların neler olduğunu bu gün bu seminerde öğrenmiş olacağız bu nedenle seminerimizin, üyelerimizin iş hayatına ışık tutacak, destek verecek bilgiler sağlamasını temenni ediyorum” dedi.
Ağırlıklı olarak KOSGEB Girişimcilik Sertifikası alan girişimcilerin ve mevcut işletmesini genişletmeyi düşünen üyelerin katılım sağladığı seminerde, Kredi Garanti Fonunun sağladığı imkânların yanı sıra finansman ihtiyacının Kredi Garanti Fonuyla nasıl kolaylaştığı anlatıldı. Ayrıca, TEB Girişim Bankacılığının KGF ile yapmış olduğu protokol gereği sağladığı fırsatlarda seminerde anlatıldı.
Finansman İhtiyacınızı KGF Kefilliğiyle Sağlayabilirsiniz.
Programın devamında söz alan Ozan Gör, Kredi Garanti Fonu Destekleri hakkında bilgiler verdi. Ozan Gör “Kredi Garanti Fonu 1991 yılında Kobilere destek vermek yatırımları ve finansmanlarını banka kredilerine uygun hale getirmek için kurulmuştur. KGF’ nin öncelikli amacı Girişimcilerin ve Kobilerin finansmana kolay ulaşabilmesi, cesaretlendirilmesi, teşvik edilmesi ve rekabetin yaygınlaştırılarak, üretimin çeşitlendirilmesi, işletmelerin istihdam artışına katkı sağlaması yoluyla Küçük ve Orta Büyüklükte ki işletmelerin uzun vade ve düşük faizli kredi kullanmasını sağlamaktır” dedi.
Projelerini gerçekleştirmek isteyen girişimcilerin ihtiyacına yönelik hizmetleri de girişimcilere sunan TEB, Girişim Bankacılığı kapsamında girişimcilerin finansmana erişimlerini kolaylaştırmak amaçlı KGF ile işbirliği çerçevesinde bir projeyi uygulamaya almış durumda. TEB ile KGF işbirliğiyle yürütülen bu çalışmayla KOBİ’lere ve girişimcilere sunulan özel imkânların anlatıldığı seminer katılımcıların konuşmaları ve soru-cevap bölümleriyle devam etti.
TEB Girişim Bankacılığı, KOBİ’leri ve Girişimcileri Davet Ediyor.
Seminerde söz alan Türkiye Ekonomi Bankası Orhangazi Şubesi Müdürü Selçuk Barkoğlu, KGF desteklerinin hemen hemen bütün bankalar tarafından sağlandığını ancak Girişim Bankacılığı kapsamında protokolün bir tek TEB bankası ile yapıldığını bu yüzden 2009 yılından bu yana yapılan çalışmalar ve desteklerle bu konuda uzmanlaştıklarını ve asıl amaçlarının bu projeyle girişimcilere ve Kobilere danışmanlık hizmetleri vererek güçlenmelerini sağlayıp uzun vadeli ve başarılı işletmelere dönüşmelerini sağlamak istediklerini ifade etti. 
Tahsin Bora Nemlioğlu’nun konuşmalarıyla devam eden seminerde TEB Girişim Bankacılığının çalışma sistemini ve girişimcilere ne gibi destekler verildiğini anlattı. 
Nemlioğlu, “2009 yılında başlayan ve Türkiye genelinde ki Girişimcilik Merkezlerinde Kobilere ve Girişimcilere verilen danışmanlık hizmetlerinden söz etti. Merkez de bir şirketle birlikte verilen danışmanlık hizmetlerinin sadece finansal anlamda değil, İş Yönetim Danışmanlığı, İş Modeli Oluşturma, Ürün geliştirilmesi, Kuruluş aşamasını tamamlamış girişimcilere satış pazarlama planı, fiyat belirleme, gelir gider analizleri, nakit akış tablosunun hazırlanması gibi konularda da danışmanlık hizmeti verilmektedir” dedi.
Kadın Girişimciler Kurulumuzun düzenlediği seminer karşılıklı soru cevap bölümüyle birlikte sona erdi.