Orhangazi TSO TOBB un 71. Genel Kuruluna Katıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 71. Mali Genel Kurulu nedeniyle, Orhangazi TSO Yönetim kurulu başkanı Ergün Efendioğlu, Meclis Başkanı Erol Hatırlı, Yönetim kurulu üyeleri İslam Kurtiş ve Sadettin Ünver ile Genel Sekreter Gürol Erol katılım sağladı.

TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğindeki genel kurul öncesi 1 Mayıs Cuma günü gerçekleştirilen törene ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Hisarcıklıoğlu, TOBB camiası olarak birlik, beraberlik ve vefaya büyük önem verdiklerini söyledi.

Törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmaların ardından TOBB bünyesinde 10, 20, 30 ve 40 yılını dolduran üyelere Hizmet Şeref Belgeleri ve plaketlerini verdi.

Hisarcıklıoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra TOBB İkiz Kuleleri’n bahçesine 71’inci  Genel Kurul dolayısıyla kurulan stantları gezdiler.

TOBB 71. Genel Kurulu 2 Mayıs’ta gerçekleştirildi.

2 Mayıs Cumartesi günü, TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen Genel Kurula, Başbakan Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, TOBB Yönetim Kurulu, Konseyler, oda, borsa başkanları ve delegeler katıldı.

Genel kurula katılan siyasiler, izleyecekleri politikalar hakkında konuşmalarını yaptı.

TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu’da yaptığı konuşmada, iş dünyasının yeni bir büyüme hikâyesi yazmak istediğini bunun için de siyasilerden yeni yapısal reformların elbirliğiyle ve hızla hayata geçirilmesini istediklerini vurguladı.

Hisarcıklıoğlu, “2015 seçimleri Türkiye’nin yeniden ayağa kalkması için milat olmalı. Haziran’dan sonra önümüzde seçimsiz bir 4 yıl var. Bu fırsatı mutlaka değerlendirmeliyiz. Bu dönem sert tartışmaların geride kaldığı, güçlü reformların dönemi olmalı. Daha özgür ve daha zengin Türkiye için adımlarımızı hızlandırmalıyız” dedi.

Türkiye’nin yeni bir büyüme modeline ihtiyacı olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Yeniden bir yapısal reform gündemi oluşturarak, yeni bir büyüme hikâyesi yazmalıyız. Firmalarımızın yaşadığı çeşitli sıkıntılara hızlı çözümler üretmeliyiz” diye konuştu.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, gelen konuklara teşekkür ederken, TOBB’un gücünü birlik ve beraberlikten aldığını vurguladı.

TOBB Yönetim kurulunun faaliyet raporunu genel kurula sunması ve komisyonların sunuşları sonrasında 71. Genel kurul son buldu.