Kosgeb Girişimcilik Eğitimleri Meyvesini Veriyor

Kosgeb girişimcilik eğitimini tamamlayan Dilek Akyol’un açtığı Diva Bayan Kuaförü törenle hizmete girdi. Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odasından Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Efendioğlu ve Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mehmet Ercan’ın katıldığı açılış töreninde, açılış kurdelesini Orhangazi TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Efendioğlu ve Belediye Başkanı vekilleri Necmettin Şahin ve Şemsi Kılıç kesti.

Açılışa katılan Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Efendioğlu, iş yerinin sahibi olan Dilek Akyol’un Odamızda gerçekleştirilen KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerimizin mezunlarından olduğunu söyledi. Ergün Efendioğlu; Özellikle bayanların ve gençlerin KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini alması ve KOSGEB’ inde desteği ile girişimde bulunulması, ilçemizin istihdamına katkı sağlaması, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi olarak bizleri mutlu ediyor’ dedi.

“Orhangazi’de KOSGEB’ten faydalanan firma sayısı daha önce 2’yken şimdi 276 oldu. Bu kursların devam edeceğini ve girişimci sayımızla birlikte KOSGEB fırsatlarından faydalanan firma sayısının daha da artmasını istiyoruz” diye konuştu.

Kendi işini kurmak isteyen yeni girişimcilerin kuracakları işlerde başarılı ve istikrarlı olmalarını hedefleyen bir eğitim programı olan, KOSGEB Girişimcilik desteklerinden yararlanmak için eğitime katılmak şartı aranıyor.

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası’nın KOSGEB işbirliğinde düzenlediği girişimci eğitim programlarının yedincisi gerçekleştiriliyor.

Eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerlere, yapacakları iş için 30.000 TL hibe verilecek. Destek miktarlarına göre, işyeri açacak olan girişimcilerin harcadıkları masraflarının erkeklerde %60’ ı, bayanlarda ise % 70’ inin geri ödemesiz olacak şekilde destekleneceği belirtildi. Ayrıca eğitimi tamamlayan girişimci 70.000 TL faizsiz kredi kullanma imkânını yakalıyor.