Geri Dönüşüm Yarışması Mart Ayı Birincisi İmam Hatip Ortaokulu

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odasında faaliyet gösteren Proje Destek ekibinin düzenlediği Okullar arası Geri Dönüşüm Yarışmasının Mart Ayı birincisi Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu oldu.

Doğal kaynakların sınırsız olmadığı ve atık malzemelerin geri kazandırılarak çevremize, ekonomimize katkı sağlamasının gençlere öğretilmesinin hedeflendiği projenin ilk ay birincisi Koç İlköğretim okulu olmuştu.

14 Nisan Salı günü İmam Hatip Ortaokulunda gerçekleşen bir programa Orhangazi TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Murat Öztürk, Sibel Binici, Okul Yönetimi, Orhangazi TSO Genel Sekreteri Gürol Erol, Orhangazi TSO Proje Destek Ekibi Koordinatörü Nizamettin Alkan ve Orhangazi TSO Proje Destek Ekibi Üyeleri Gülçin Gülbitti ve Fatma Özen katıldı.

Bu ayın birincisi olan İmam Hatip Ortaokuluna hediyeleri Orhangazi TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Öztürk ve Proje Destek Ekibi Üyesi Gülçin Gülbitti tarafından verildi. İmam Hatip Ortaokuluna sertifikaları, Bilim Kitapları ve 2 adet Mikroskop hediye edildi.

Ziyarette konuşan Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Kadir Aydoğmuş; Atık toplama miktarlarında bir önceki aya göre çok büyük artış olduğunu bu da projenin ne kadar doğru ve etkili olduğunu gösteriyor o yüzden Öğrenci kardeşlerimi, Eğitimcilerimizi ve Projeyi sahiplenerek sürekli destek veren Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odasını gönülden kutluyorum” dedi. Ayrıca Okulumuzun Önemli bir eksiği olan Mikroskopların bu vesileyle Okulumuza kazandırılmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Kadir Aydoğmuş Ticaret Odasına teşekkür ediyorum dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Orhangazi TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sibel Binici; “metal, kâğıt, plastik,  cam, atık yağ gibi maddelerin geri kazanılması ve tekrar kullanılması, tabii kaynaklarımızın tükenmesini önleyeceği gibi ülke ihtiyaçlarını karşılayabilmek için ithal edilen hammaddeye ödenen döviz miktarını da azaltacaktır. Hem çevremizin hem de ekonomimizin korunması için Geri dönüşüme ihtiyacımız var, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Proje destek ekibimizin öğrencilerimizle gerçekleştirdiği bu sinerjinin, toplumun tüm kesimlerinde önemli bir bilinç oluşturduğuna gönülden inanıyor ve bu bilincin artarak devam edeceğine inanıyorum” dedi.

Toplantıdan sonra günün anısına İmam Hatip Ortaokulunun bahçesine çınar fidanı dikilmesiyle ziyaret sona erdi.