Fidancılar Tek Çatı Altında Birleşme Karalılığında

22 Mart 2014 tarihinde ilk toplantılarını Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odasında gerçekleştiren Orhangazi’ li zeytin fidanı üreticileri, bu ilk toplantılarında fidancılıkla ilgili birçok konuyu görüşmüşler ve aldıkları kararlarla ilgili çalışmalarını başlatmışlardı.

06 Eylül 2014 Cumartesi günü ise yaptıkları çalışmaların sonuçlarını almak üzere Orhangazi TSO’ da yeniden bir araya geldiler.

Rekabetin Yolu Güç birliğinden Geçer.

Bir önce ki toplantıda “Fidan üreticilerinin birlik olup, bu güç birliğiyle hareket etmek gerektiğini, bu sayede fidan üretimi konusunda ülke genelinde ki üreticilerle rekabet edebilecek konuma gelebilecekleri” konusunda hemfikir olan fidancılar bu konuda ilk somut adımları atmaya hazırlanıyorlar.

17 fidan üreticisinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıdan çıkan sonuca göre, bir birliğin olması ve bu birlik altında fidan satışlarının tek bir çatı altında ve belli bir fiyat politikası üzerinden yürütülmesi için bir Kooperatif kurulması için görüş birliğine varıldı.

Fidancılar adına söz alan Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi ve Komite Başkanı Tahsin Kayhan, fidan üreticilerini korumak, merdiven altı ve kayıt dışı üretimi engellemek, kontrolü sağlamak ve rekabet şartları içerisinde belirlenen bir fiyat politikası üzerinden satışları gerçekleştirmek için yeni yıl ile birlikte Kooperatifin kurulması yönünde karar almış durumda olduklarını belirterek, yapılacak bu çalışma ile her geçen gün daha zor durumlara gelen bölgemiz fidan üreticilerini rahat bir nefes almış olacağını dile getirdi.

Toplantı iyi niyet temennileriyle 12:00 da son buldu.