Oda Borsa Başkanları Büyükşehir Belediye Başkanıyla bir Araya geldi

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası’nın da içinde bulunduğu, Bursa’da faaliyet gösteren ticaret odaları ve borsalarının yönetimleriyle Bursa Ticaret Borsası ev sahipliğinde Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe bir araya geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, son yerel seçimlerle yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası’nın sanayiciler açısından da büyük fırsatlar getirdiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin artan bütçe ve yetkileriyle her zaman sanayicilerin yanında olduğunu belirten Başkan Altepe, “Hedefimiz, bu kentte GSMH’ nın 25 bin dolar seviyesine çıkartılmasıdır. Para harcamadan, işlevsel projeler ortaya koyabiliriz. Organizasyonu yapmaya, başı çekmeye hazırız. Birlikte hareket edersek, bizi kimse tutamaz” dedi.

Dobruca’ daki sosyal tesislerde gerçekleşen görüşmeye; Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odasından Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Efendioğlu, Meclis Başkanı Erol Hatırlı, Genel Sekreteri Gürol Erol yanı sıra Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu İbrahim Burkay, Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Özer Matlı ve diğer 17 ilçenin ticaret oda ve borsa yöneticileri ve Genel Sekreterleri ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları katıldı.

Sanayi ve Ticaret Odalarından Tam Destek

Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Efendioğlu; “ Büyükşehir Belediye başkanımız ile bir araya gelerek çalışmalar yapmak ve Orhangazi’nin sorunlarını masaya yatırmak istiyoruz. Bunun için önümüzdeki günlerde sizleri Orhangazi’ de ağırlamak istiyoruz” dedi.

BTSO Başkanı İbrahim Burkay ise, yeni yasayla birlikte büyükşehir belediyelerinin Türkiye coğrafyasında her anlamda bütün projeleri yürüten bir konuma geldiğini söyledi. Bursa’nın bulunduğu noktadan daha da ileriye gitmesi konusunda tüm kurumların işbirliğine dikkat çeken Burkay, “Biz BTSO olarak Büyükşehir’le birlikte birçok şeyi beraber yürütme adına çok sayıda proje gerçekleştirdik. Bu konuda sayın başkanımızın da büyük katkılarını gördük.  İnşallah yine başkanımızla birlikte yeni projeleri de hayata geçirmiş olacağız” şeklinde konuştu.

Bursa Ticaret Borsası (BTB) Başkanı Özer Matlı da, Bursa’nın ve sektörün sorunlarını çözme noktasında Büyükşehir’le birlikte hareket ettiklerini ifade etti. Geçmişte, Karacabey Ticaret Odası başkanlığı yaptığı sırada, belediyeyle çalışamamanın eksikliğini her zaman hissettiğini hatırlatan Matlı, “52 bin nüfusluk yerde yapamadığımı 3 milyonluk koca bir şehirde yapmaktan dolayı mutluyum” açıklamasında bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, birlikte hareket edildiği takdirde, yeni dönemin Bursa’da Bursa’yla beraber kazanmak isteyenler açısından büyük fırsatlar getirdiğini söyledi. Katılımcılara ‘yürürlüğe giren ve belediyeye şehrin yönetimine ilişkin büyük haklar tanıyan Büyükşehir Yasası’yla ilgili’ bilgiler aktaran Başkan Altepe, bizler odadan alandan yöneten bir ekibiz. Sorunları yerinde ve giderek çözmek üzerine çalışan bir anlayışa sahibiz. Çağırıldığımız yere gider ve çözümlerimizi oradakilerle ararız diyerek, bundan sonra kırsal kalkınma ve hayvancılık da dâhil kentteki her türlü ekonomik gelişmeden sorumlu olduklarını ifade etti. Büyükşehir yönetimi olarak Bursa’ya artı değer sağlamak için gece gündüz çalıştıklarını, kentin potansiyelini açığa çıkarma yönünde yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Altepe, “Yeni dönemde yeni şeyler yapmak lazım. Önceki dönemler bu mümkün değildi ama bundan sonra gerek bütçe gerekse de yetki anlamında bu mümkün. Fırsatları iyi değerlendirmek gerekiyor. İnşallah el ele verir, dünyanın ilgisini çekecek alanlarda kaliteli ve işlevsel yatırımları hizmete alırsak, kentimizi ve markalarımızı hedeflenen noktaların çok üzerine taşırız. Biz Büyükşehir olarak organizasyonu kurmaya ve sanayicilerimize, ticaret yapanlara destek olmaya hazırız” dedi.

Toplu fotoğrafların çekilmesiyle toplantı son buldu.